fredag 13 maj 2022

Jobba, sova, träna och äta

Nu har jag befunnit mig i hamsterhjulet tillräckligt länge för att känna igen mönstret. Livet bjuder för närvarande på följande huvudaktiviteter som också räknas upp i fallande skala vad gäller tidsåtgången; jobba, sova, träna och äta.


Om jag har en gnutta tid och energi till övers försöker jag klämma in någon sportbevakning med fotografering. Skulle det utöver detta bli någon tid över orkar jag kanske ta fram "finkameran" för att fota något helt annat. I söndags blev det villatomtens exploderande växtkraft. En bit in i maj månad är det onekligen så att allt i naturen vill synas och höras.





 

I skrivande stund är jag på väg att packa in fotogrejorna för en tripp till Enstaberga IP där det spelas fotboll. Helgen för övrigt bjuder inte på någon lucka för att klämma in någon annan match. Tyvärr. Men å andra sidan ska jag på äventyr under hela lördagen och det ser jag verkligen fram emot.





Hustrun och jag åker tåg upp till Stockholm för att sedan ta oss vidare med tunnelbanan till Stockholms Stadion. Klockan 14.00 är det avspark i rugbylandskampen mellan Sveriges och Tjeckiens herrlandslag. Gruppfinal för att kvalificera sig till Europas högsta rugbynivå. Nej, jag kan inte fota denna match. När jag fick frågan från arrangören tvingades jag tacka nej i och med att jag konstaterade att det inte finns några parkeringsplatser i närheten av Stadion. Och jag kan inte bära den tunga fotoutrustningen hur långt som helt men inte heller åka kollektivtrafik med dessa otympliga grejor.



Hustrun är lite lagom entusiastisk och tycker att jag mer eller mindre kidnappat henne för denna rugby-utflykt till huvudstaden. Jag ser det som en trevlig dag med trevligt sällskap. Tänk så olika perspektiv man kan ha ...





Söndagen får jag betrakta som låst p.g.a. födelsedagsfirande. Det får nog också belasta nöjeskontot. Så mitt utrop om jobba, sova, träna och äta behöver justeras en aning. Även om jag sedan hoppar in i hamsterhjulet igen.

Trevlig helg!

3 kommentarer:

  1. En smart hustru kanske smiter ut från Stadion för en promenad i närområdet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hann se oss omkring i området innan matchen började. Och under matchen fick hon ju både se en ambulansutryckning och även andra delar av läktaren eftersom det började regna. Händelserikt och varierande, tycker jag nog.

      Radera