onsdag 27 november 2019

Svartvit partyräddare

Det är väl så att vi alla vill ha skoj, tummarna upp och klackarna i taket. Lite party, oavsett om det är vardag eller helg. Men vi kan ju inte ha månaden maj och juni året runt och i november skulle det behövas kubikmeter av intravenöst glädjekoncentrat för att uthärda.

Östra Storgatan i Nyköping


När jag under måndagskvällen hade ett skjutsuppdrag av några fotbollstjejer från Stigtomta in till gamla klassiska Sporthallen så tog jag kameran med mig. Min avsikt var att ta någon bild på det ljusslingeinringlade trädet vid Gripsholmsparken. Och för att klatcha till det så har jag konverterat dem till svartvitt. Funkar, tycker jag nog.

Den stora barbapappagodisen i Gripsholmsparken fick behålla sin färg

Det blev inte många bilder utomhus utan jag gick till Sporthallen där IK Tuns damlag hade sin träning. Sporthallen är den översvåraste idrottshallen som jag emellanåt måste försöka fota sport i. Denna måndagskväll behövde jag inte kämpa med vitbalansen under de tvåfärgade lamporna. Jag fotade istället ett par experimentella bilder i foajén när laget värmde upp (innan de kunde kliva in i hallen efter basketlaget som tränar där före dem).

Klassisk mark i Nyköping
Lång slutartid med kameran i fast och orörligt läge
Lång slutartid med ett försök att panorera med kameran

Inom någon dag kommer kylan men också lite molnfri himmel. Oj vad efterlängtade de solstrålarna är vid det här laget!

2 kommentarer:

  1. Snyggt med trädet i svartvitt. Vi har ett liknande träd med belysning vid stationshuset. Noterade att endast hälften av ljusen lyste häromdagen så där har jag ju en bild som väntar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Effektfullt att linda belysning i grenverket på ett stort lövträd men vilket elände att laga något om det går sönder ...

      Jag nöjer mig med ett ledljus-nät i en utegran hemma på tomten. Det är tillräckligt jobbigt att rigga varje vinter.

      Radera