tisdag 24 mars 2020

Uppdragsfotografering med spännande slutprodukt

Om det kommer att bli någon fotbollssäsong 2020 vågar jag inte ens spekulera om nu när vi närmar oss slutet av månaden mars. Att landets nationella och regionala serier är skjutna på framtiden vet vi men om de lokala distriktsserierna som vanligt kommer att börja i slutet av april känns osäkert. Corona-pandemin gör att nästan ingenting är som vanligt och ingen av oss har svar på hur det ser ut om en vecka, en månad eller ännu längre framåt.

En av kamerorna riggades för spelarporträtt på Enstaberga IP

Jag borde kanske ge mig ut i naturen nu när våren är här och solljuset hittar ner till våra vinterbleka anleten allt oftare. Naturen bryr sig inte om coronaviruset utan mår snarare bra av en mänsklighet som går ner på lågvarv vilket ger miljön en kort andhämtningspaus. De två senaste helgerna har jag istället fokuserat på att fota fotboll, möjligtvis för att släppa alla andra tankar och "bara vara" i sportzonen så länge det är möjligt.



Jag är involverad i ett riktigt roligt projekt tillsammans med några andra i IK Tun. Grannklubben där numera vår näst yngsta dotter spelar fotboll. Vi håller på med en trycksak inför den stundande (?) fotbollssäsongen. Bland annat så kompletteringsfotograferar jag seniorspelarna i både dam- och herrtruppen.



I stenhårt ljus, mitt på dagen, är det inte lätt att få till snygga bilder. Jag har valt att fota halvkroppsbilder, stående format, och till det använder jag min 5D Mark IV samt mitt 135 mm-objektiv. Stativmonterad utrustning och en färgflagad snöborste till bilen som markör för de som ska avbildas. Vad mer behöver man liksom?

Scenbygge

I mitten av februari bokade jag tre hotellnätter för mig och familjen på Gotland i månadsskiftet april/maj. Tanken var att vi skulle åka över till ön för att njuta av våren, blåsipporna vid Brucebo och gelato från Glassmagasinet. Igår bokade jag av resan (avbokningskostnaden på 1100 kronor får jag tugga i mig). Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att det sannolikt inte är läge att åka iväg någonstans i slutet av april. Gaahhh.

2 kommentarer:

  1. Trist med den avbokade Gotlandsresan. Roligare med alla porträtten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I det stora hela ska jag inte gny över att Gotlandsresan avbokats. Självklart hade det varit jätteskönt att komma iväg men inte under rådande omständigheter.

      Spelarporträttbilderna har blivit åt det mer "industriella" hållet. Fram med den första spelaren framför kameran, 4-5 exponeringar och sedan nästa spelare. Och så vidare. Inte jättekreativt men det är kul att morsa på alla lirare och deras ledare.

      Radera