måndag 16 mars 2020

Stigtomta by night

Det är märkliga tider vi upplever just nu. Att de tankar jag sitter med i mitt lilla hörn av världen delas av personer runt hela jordklotet är än märkligare. I en pandemi skiljer det sig säkert mycket vad gäller graden av oro hos enskilda individer, likaså hur mycket information man får och har tillgång till. Coronaviruset Covid-19 är sannolikt något vi måste förhålla oss till under en lång tid framåt.

Stigtomtas gamla branstation

Jag är inte särskilt orolig för egen del eller för familjemedlemmarnas skull. De äldsta släktingarnas utsatta läge är däremot något jag bekymrar mig för men å andra sidan skulle även den årliga influensan vara direkt livshotande för dem. Ja, till och med en förkylning när jag tänker efter.

Stigtomta kyrka en söndagskväll i mars 
Upplyst



Att skriva om en pandemi och samtidigt visa bilder på en kyrka och dess tillhörande kyrkogård är faktiskt en ren slump. Att inte skriva om pandemin just nu känns undflyende, man ska ju inte leva i förnekelse. Efter en totalt händelselös söndag med soffhäng och uselt mulet blåsväder utanför väggarna fick jag nog. Jag gav mig ut på en kvällspromenad och tog med mig kameran. Frisk luft skadar aldrig och promenaden var värd den efterföljande värken i höfterna.

Busshållplatsen vid Tryggs väg i Stigtomta

Jag valde att ta sikte på några uppenbara motiv inne i Stigtomtas upplysta inre. Klockan 20.30 i mitten av mars är inte grusvägarna utanför hemmabyn särskilt inbjudande om man inte väljer en pannlampa istället för kamera som utrustning.

Stigtomta skola
Bollplanen vid Stigtomtas nya och mycket fina skola

Gatorna låg tomma så när som på en hund med tillhörande husse och matte. Den annars så trafikerade Katrineholmsvägen var nästintill tom på fordon. Man kan ana att corona åtminstone på kort sikt ger jordklotet ett välkommet miljö-andrum.

Bil & Traktors gamla lokaler, dekorerade av den uppmärksamhetstörstande begåvningsreserven

Vardagsbestyren fortgår även om de präglas av funderingar och nyhetsbevakning på ett annat sätt än normalt. Att spekulera om utgången och de mer långtgående konsekvenserna av pandemin är svårare än jag klarar av att processa. En dag i taget.

Tag hand om dig själv och varandra. Tvätta händerna.

4 kommentarer:

  1. Härliga bilder från det mörka Stigtomta.

    Tyvärr eller tack o lov måste man nu vara uppe tidigt eller sent för att ta bilder som dina.

    Håller med dig om "den uppmärksamhetstörstande begåvningsreserven". Trist att det finns individer som vill ha uppmärksamhet genom att förstöra för andra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu går det rasande fort när dagarna blir längre och längre. De svarta och stjärnklara vinternätterna är snart ett minne blott.

      Att ge sig på andras egendom är inte okej. Klotter är skadegörelse och det vill åtminstone jag slippa se. :-(

      Radera
  2. Lite information.
    Jag kunde inte kommentera med mitt namn och webbadress, inte heller som anonym, Vet i tusan varför, då detta har fungerat förut.

    Stefan
    stefansvardag.wordpress.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag märker tyvärr inte denna typ av problem själv i och med att jag ständigt är inloggad via webbläsaren på mitt Googlekonto. Det är inte heller så att jag har petat på några inställningar. Google har väl hittat på något eller kanske har de någon slags störning på sin bloggplattform. Knepigt med en aktör i Googles storlek men de brukar ju ha hyfsad koll på vad de sysslar med (tror jag).

      Med glesa mellanrum har jag hört att liknande saker strulat. Hoppas det självläker ...

      Radera