fredag 11 september 2020

Skymningsomväg

Under torsdagskvällen gjorde jag en fullständigt skev avstickare via Jönåker till Enstaberga när jag skulle hämta en billast med fotbollstjejer efter deras träning. För den som kan geografin i området runt Kiladalen är den snabbaste, rakaste och direktaste vägen mellan Stigtomta och Enstaberga aldrig någonsin via Jönåker.

Solnedgång, golfbana och en svamprackare i nederkant av bilden

Jag hade en halvtimme extra att spendera innan jag skulle vara vid Enstaberga IP och då tyckte jag att kameran kunde få lite frisk luft. En molnfri himmel och dags för solnedgång var ytterligare argument i den inre debatt i mitt huvud som föregick beslutet.

Solnedgång, golfbana och en björkrackare i förgrunden

Även om himlen var molnfri så var den inte helt fri från dis. Det gjorde inte mig ett dugg, däremot svor jag över att jag inte gett mig iväg tidigare. Nu hann jag med nöd och näppe fånga solen på två ställen innan den var borta för dagen.

Jag åkte vidare, genom Jönåker City och förbi klassikern Kalle i Backen, innan jag kom till nästa mål som var Lunda kyrka. Det fanns en tanke att den nedgående solen linjerade bra med kyrkan. Jag hade nästan rätt men väldigt fel vad gäller klockslaget eftersom jag var en gnutta för sent ute.

Solnedgång, kyrka och en solrackare som nästan hunnit gå ned

Jag åkte på gamla E4:an österut mot Enstaberga där jag slutligen hittade fyra fotbollstjejer som slussades in i min bil och förpassades till Stigtomta. Det är ett sätt att tillbringa en torsdagskväll.

2 kommentarer:

  1. Snyggt ändå med den lågt stående solen och björken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev en okomplicerad bild som har ganska få element att fästa ögonen på.

      Radera