söndag 20 februari 2022

Hundpromenad i grannbyn

Helgen har bjudit på riktigt finväder. Inför lördagen och söndagen har det fallit lite snö och på dagarna har solen strålat. Så ska det väl vara i en vintermånad som februari. Man kan i alla fall inte prata om ”bakslag” när det snöar i februari.

Motionsspåret vid Mårtensvall i Vrena

Vi har varit hundvakter i helgen. Och då passar det ju utmärkt att promenera med den fyrfota vännen när det är snö och inte slaskig lera som underlag. Jag påminde mig om att söndagen är veckans vilodag och att ambitionen att ta en långpromenad varken passade min förmodade vila eller en fransk bulldoggs fysiska förutsättningar.

Enzo inledde promenaden med att kissa. Förstås.

Vinterskor

Enzo flexar med fruset dregel i mungiporna

Någon 7-kilometers Salingerunda blev det således icke utan turen gick till Vrena där vi tog oss runt det fina motionsspåret vid Mårtensvall. Där blev det 2 kilometer i lagom långsam takt som frallan i sällskapet satte upp.


Rastplats vid Hallbosjöns strandkant

Nu passade finvädret alldeles utmärkt och för en gångs skull inträffade det när vi var lediga. Under måndagen väntas alldeles utomordentligt uselt väder. Då sitter jag gärna inomhus och jobbar. Tyvärr behöver jag dock promenera den kilometerlånga sträckan mellan personalparkeringen och kontoret vilket normalt sett är trevligt men inte i snöblandat regn.


Vrena IF:s klubbhus vid Mårtensvall

För övrigt så ska det återigen spelas seniorfotboll på Mårtensvall säsongen 2022. Ett herrlag ställs på benen i division 7 och gissa om jag ser fram emot att besöka dem. Kanske när det blir derby mot Stigtomta IF:s nystartade U-lag i division 7. Oj så kul och trevligt!!

Enzo ville inte hoppa in i bilen när vi gått ett varv på motionsspåret

Nu laddar jag om och ser fram emot ännu en arbetsvecka där ett Eskilstuna-besök står på schemat. Förhoppningsvis blir det drägligt väglag för bussen som ska ta mig i båda riktningarna på väg 53.

2 kommentarer:

  1. Trafikkaos i Haninge hela morgonen. Vägar avstängda, bilar uppochner i diken, buss fast på en bro, blockerade allt. Rastplatsbilden skulle kunna vara tagen vid grillplatsen vid Häringenäs, ser exakt ut så där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här i södra Södermanland hade vi det lite blötare och blaskigare än normalt i morse men inte värre än så. Jag sitter och väntar på att det ska börja snöa eftersom prognosen hotar med det nu under senare delen av eftermiddagen. Då kanske det blir värre ute i trafiken eftersom det sedan ska snöa fram till vargtimmarna i morgon.

      Vad bra att man iordningställer rastplatserna enligt svensk standardmall 1A. Då känner man igen sig oavsett om man varit där förut eller ej.

      Radera