söndag 2 maj 2021

Sköna maj välkommen

Efter månader av hemarbete, stillasittande och allmänt tyck-synd-om-mig-själv-för-att-jag-har-ont gav jag mig ut på en kortare promenad under lördagen. Solskenet underlättade tills jag insåg att jag hade åtminstone en tjocktröja för mycket på mig. Oavsett promenadlängd är det tyvärr en nästan oöverkomlig plåga att gå. Höftledsoperationen är välkommen när än den blir av.

Maskrosornas tid

De blommande fruktträdens tid

Nu är äntligen månaden maj här. Denna månadernas Rolls-Royce. Det är nu det händer. Och för de av oss med björkpollenallergi så kliver vi in i månaden med en bang (eller i alla fall en nysning).

Skogspromenad bland barrträd och mossa


Den skira grönskans tid

Att 1:a maj inföll på en lördag detta år är ju inte direkt någon bonus för oss avlönade. Jag gjorde mig redo under tidig eftermiddag för en resa ner till Norrköping där jag skulle bevaka IFK Norrköpings Elitettan-premiär på Platinumcars Arena (f.d. Idrottsparken). Med min ackreditering kunde jag konstatera att jag faktiskt var en av endast tre fotografer på plats.

Fläder


Ännu råder sippornas tid. I takt med att löven spricker ut i träden ovanför kommer marken att skuggas och våra vit- och blåsippor tackar för sig. Lövsprickningen och det som komma skall är oerhört tilltalande. Åh vad jag gillar månaden maj!


Sippornas tid

Vi har hittills inte haft mer än en handfull dagar som kan betraktas som "varma" denna vår. Det har inte varit ovanligt med en längre period av rejäl värme när det varit dags att kliva in i maj. Vi kanske får känna på den inom en nära framtid. Vem vet, några av arbetsdagarna kanske delvis kan tillbringas på uteplatsen istället för i husets lilla kontorsrum?

2 kommentarer:

  1. Gick upp till en utsiktsplats med en kompis igår. Nära havet. Och genom skogen. Gissa om det blåste kallt vid vattnet. Hoppas det funkar med uteplatsen, men nu blir det visst regn...

    SvaraRadera
    Svar
    1. I skrivande stund (onsdag eftermiddag 5/5) är det inte bara svinkallt utan också väääldigt regnigt. Vindarna är fortfarande nordliga men i början av kommande vecka har vi lovats varmare väder. Då, men inte tidigare, kan jag tänka mig att sätta mig på uteplatsen för att jobba.

      Radera