fredag 24 december 2021

Badade vi verkligen?

Nej, vi badade verkligen inte! Men man ska väl åtminstone anstränga sig en gång om året och se till att julbada för att bli fin? Jovars men i slutet av november är det sannerligen inte dallrande varmt på våra breddgrader.


Att planera in ett tillfälle då familjen kan ta årets julkort är inte helt lätt. Ambitionen är att bilden ska tas i skiftet november/december. De två äldsta döttrarna jobbar emellanåt på helgerna, livet och annan planering kommer före. Men i år fick vi tillfälle att åka till Bärstabadet söndagen den 21/11.


Min vision för årets bild var att det skulle ligga snö på marken. Det är riktigt, riktigt svårt att planera in snöfall. Rekvisita inhandlades i sällan skådad mängd. Förmiddagssolen försvann bakom ett molntäcke lagom till vårt photoshoot.


Ett par studioblixtar riggades och med hjälp av mitt bärbara batteri skulle de få ström. Trots att batteriet var nyladdat funkade det inte så jag fick plocka ihop alla stativ, ljusformare och blixthuvuden. Svor några gånger eftersom lystern i bilderna inte längre fanns. Varken studioblixtar eller solen hjälpte till.

Det officiella julkortet 2021

När familjemedlemmarna fått säga sitt om bildurvalet landade vi i den sista av bilderna. Beställning av utskrifter gjordes och kortet har i och med denna publicering nått ut både analogt och digitalt.

God jul& Gott nytt år!

(Inom någon dag kommer ett blogginlägg med en sammanställning av de julkort som genom åren sett dagens ljus.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar