fredag 15 april 2022

Påsken peakar tidigt

Ännu en påskhelg har nu gjort entré. Ännu ett år då jag påminns om att vi verkligen inte har några påsktraditioner eller ambitioner att fira storhelg. För visst är det så att man ska äta julmat även till påsk? Istället för ägghalvor äter man målade ägg men i övrigt är det samma samma.

Alva och Lovisa med en ivrig Enzo

Vi har en tradition på påsken och det är att gå Stigtomta IF:s älgjakt under Långfredagen. Och vi är inte ensamma om att delta i denna tradition. Ett stigande antal deltagare gör att man närapå köar sig runt den drygt 3 km långa promenadrundan.



Lovisa med talongen för äggjakten 2022

Det brukar vara lite olika kombinationer av sällskap från ena året till det andra när vi ger oss iväg. Denna gång var äldsta dottern Emma inte närvarande på grund av jobb men vi fick ju i alla fall med oss hennes lite fyrbening på promenaden.


Årets crew på äggjakten

Till vår förvåning lyckades en i sällskapet klura ut ett tänkbart svar på årets ord-utmaning. Äggjakten handlar om att hitta och räkna påskägg längst rundan för alla barn och de som är vuxna ska samla på sig bokstäver som sedan ska bilda ett ord. Om vi har rätt och om någon av oss vinner återstår att se i skrivande stund.

Glad påsk!

2 kommentarer:

  1. Jag firade med sill, men utan nubbe. Min julmat är i stort sett identisk med påskditon. Någon äggjakt har jag aldrig varit med på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Storhelgerna är alltid en extra bra ursäkt för att köpa och äta sill. Det är ju gott! Men vi är vilsna i det här med påsktraditioner så det får väl bli vardags-sill istället. ;-)

      Radera