söndag 10 april 2022

Kombo av uppdragsfoto och hundpromenad

För exakt en vecka sedan passade jag på att genomföra ett fotouppdrag som delvis var självpåtaget. IK Tun kommer att ta fram en uppdaterad utgåva av sin trycksak Tunikan inför fotbollssäsongen 2022 och det behövdes bilder. Utöver de utlovade spelarporträtten på damlagets spelare så har det hänt grejor i klubben som behöver uppmärksammas. Med bidrag och egna insatser har de under 2021 byggt både en discgolfbana och ett utegym.

På en asfaltsplätt vid Larslundsmalmen

Vis av erfarenhet så blev jag nödgad att be dottern Lovisa att följa med som hundförare. Enzo The Batpig i ett koppel går inte att kombinera med fotografering. Inte omöjligt men närapå. Med Lovisa som sällskap skulle jag också få någon som använde redskapen vid utegymmet. Perfekt.



Först stannade vid till vid discgolfbanan. Infarten är strax innan den bommade vägen till Gropen på väg till Enstaberga från Fjällskärskorset. Och jag fick mina bilder på detaljer av discgolfbanan. Vi gick längst de första hålen (om det nu kallas ”hål” i dessa sammanhang). När vi var på väg till bilen på parkeringen såg vi ett sällskap som precis avslutat sin runda. Tack vare dessa entusiasters välvilja fick jag några bilder på discarna som jag i mitt tidigare liv benämnt som frisbees.


Lovisa vid en av utegymmets maskiner

Vi åkte vidare till Enstaberga IP där utegymmet är placerat på en gjuten betongplatta. Denna soliga dag var det förvisso ljust och fint men allra bäst hade varit om bilderna tagits när lövträdens grönska kommit fram. Tyvärr skulle inte det kunna ske innan Tunikan behövde gå i tryck. Det låg ju till och med snö och is kvar på fotbollsplanens skuggiga bortre långsida.

Nåväl, bilderna till IK Tun är redigerade och leveransklara tillsammans med de 30 första spelar- och ledarporträtten som jag tog under onsdagskvällen den 6/4. Ett uppsamlingstillfälle för porträttbilder är bestämt och när även dessa bilder är redigerade kan jag skicka över de högupplösta tiff-versionerna till den som sammanställer Tunikan.

Blir bra.


2 kommentarer:

  1. Vi ha en discgolfbana vid Rudan i Handen. Jag blev sånär träffad av en disc när en spelare inte orkade vänta på att jag skulle flytta mig vid ett besök för något år sedan. Utegym verkar finnas överallt nu för tiden vilket nog är bra för folkhälsan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har ett utegym här i Stigtomta som orienteringsklubben fått bidrag för att upprätta. Och så det utegym jag beskriver i detta inlägg i grannbyn. Det är nog bra att de finns men hur robusta grejor det än är så kommer de att behöva underhåll för att fortfarande fungera. Vi får se hur det blir med den saken.

      Någon gång när det inte är så många andra vid discgolfbanan skulle jag vilja testa att gå ett varv. Jag vill ju inte att någon ska se min gamla frisbee med Landstings-loggan ...

      Radera