lördag 16 februari 2019

Vårkrav

Fåglarnas sång i värmen och solen förstärktes så till den milda grad att de inte längre bara antydde förhoppningar utan snarare krävde vår. Omgående. Det som bör få vara en vintermånad har de senaste dagarna förvandlats till ett töande tillstånd som jagar vintern på flykten, långt långt bort.




Jag kan glatt konstatera att ännu en av årets 50 deltävlingar av Melodifestivalen fjäderlätt fladdrar förbi genom TV-apparaten utan min inblandning. Istället har jag suttit i någon timme och svurit framför datorn när jag skulle ta hand om dagens pyttelilla bildskörd efter solskenspromenaden.

Här sägs det ha funnits en dansbana för länge sedan

Anledningen till mina svordomar var att jag inte kunde öppna och redigera mina bildfiler i Photoshop. Det gick utmärkt att hantera Canons CR2-filer (raw-format) i Lightroom, Bridge, Photo Mechanic eller granska dem i Finder på min Mac. När jag skulle öppna dem i Photoshop fick jag bara ett felmeddelande om att filen inte gick att hitta!



Häromdagen hade jag låtit uppdatera mina Adobe-program vilket jag brukar göra utan att blinka när nya uppdateringar kommer och min Creative Cloud-app plingar till att det finns uppdateringar. Nu gick det säkert minst en timme innan jag kunde ringa in problemet och då blev det också lättare att googla sig fram till en lösning.

Tängstaområdets pulkakulle

Jag hittade en länk till en äldre version av Adobe Camera Raw (version 11.1) och genom att installera den kunde äntligen Photoshop öppna mina bildfiler. Suck, jag måste nog lära mig att vara lite mer återhållsam innan jag installerar helt nysläppta releaser av mjukvaror som jag använder. Å andra sidan installerar jag uppdateringar flera gånger om året utan att det blir några problem så riskerna är inte jättestora när jag har bråttom och anammar det allra senaste som släppts.

Vimpel med Stigtomtas finast renoverade hus till höger i bilden

Nu ska jag borra ner mig i TV-soffan bredvid Enzo, Melodifestivalen är över för denna gång. Vi är ännu en gång hundvakt åt dotterns franska bulldog och så länge han inte fiser och luktar som en sulfit-fabrik är det väldigt mysigt att ha honom nära sig. Absolut.

2 kommentarer:

  1. Sulfit luktar inte skit, sulfat luktar inte mat. Eller hur var det nu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, jag kan ha fått barndomens lärdomar om bakfoten. Fick för mig att det var den äldre sulfit-processen som luktade skit. Har ju varit i Skärblacka, det räcker. ;-) Oavsett vilket så luktar det inte rosor och vanilj om en fransk bulldogs bakre delar! :-)

      Radera