måndag 23 december 2019

Så gjordes årets julkort

Det är den tiden på året. Tiden då julkortet fotograferats, framkallats, postats och distribuerats. Och i slutänden även publicerats på webben och i sociala medier.

Hur blev det i år?

Den tomma och innehållslösa stommen för årets julkort

Idén för årets julkortstema kom jag på redan kring fotograferingen av förra årets kort. Egentligen skulle det ha tagits utomhus men med tanke på den sällsynt usla vädret under hösten och vid ingången till vintern så blev det snabb omgruppering av "fotomodellerna" samt rekvisitan. Hemma på övervåningen fick studioblixtar, stativ och kamera riggas.

Behind the scenes när ljussättningen skulle kontrolleras
Sakta men säkert började alla familjemedlemmar vara redo för fotograferingen
Tänk dig en sockerhög förskoleklass, typ.

Så här med facit i handen så inser jag självklart att saker och ting kunde ha gjorts annorlunda och bättre. Men nu är det försent och det får helt enkelt duga. 60 förstoringar är ute på vift och för övrigt vill jag och alla övriga i familjen Jansson önska en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Familjen Jansson, Så mycket bättre, önskar trevliga helger

Den slutliga bilden blev en mix av tre olika bilder som togs. Tyvärr lyckades vi inte sätta allt perfekt på en och samma ruta. Flera timmar framför Photoshop gick åt och jag svor över att jag inte kunde få alla, inklusive den franska bulldogen, att fokusera några sekunder vid ett och samma tillfälle.

Bäst var ändå Enzo med flöjten i mungipan

Med denna julhälsning följer ett halvt löfte om att de kommande två årens julkortsmotiv är säkrade. Åtminstone i mitt huvud på idéstadiet.

2 kommentarer:

  1. Ovanlig, men härlig julhälsning.
    God Jul Lasse!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Stefan! Vi har nog varit både här och där, hit och dit, högt och lågt på våra hittillsvarande julkort. Och troligtvis fortsätter det på den vägen även i framtiden. :-)

      Radera