måndag 24 oktober 2022

Ännu ett Visbybesök i höstrusk

Nu har jag varit på Gotland ännu en gång. Och som oftast var det Visby som var resmålet. En weekend-resa med den del av familjen som bor i Stigtomta, från fredag till söndag kväll. Med tanke på den begränsade restiden fanns det ingen anledning att ta bilen med på färjan. Ett hotellrum för fyra i ett par nätter gör Visby till ett perfekt resmål, i alla fall för mig.

Hotell Visby Börs på Strandgatan


I gränden ligger sidoingången till sekelskiftes-sviterna


En trappa upp är korridoren med dörrar till de åtta sviterna

Med extremt kort framförhållning bokade jag denna Gotlandsresa knappt två dygn innan vi skulle åka. För någon månad sedan bestämde jag mig för att ta ett par dagar ledigt (fredagen den 21/10 och måndagen den 24:e) och tanken var en resa med ett helt annat upplägg och ett helt annat resmål. Men nu blev det så här och Visby är ett säkert kort. Mina två lediga dagar behövdes inte för weekendresan men gick åt till återhämtning efter en intensiv arbetsperiod.

Lovisa, Alva och Anita



Tyvärr fick vi inte se endast solglimt när vi var på Gotland denna gång. Det var sen fredagskväll när vi klev av färjan och lördagen bjöd på duggregn medan söndagen var torr men inte molnfri. Vädret var dock inte sämre än att vi obehindrat kunde promenera runt i och utanför Visby på stråk som är både bekanta och önskvärda att återse.

Familjen på rad i Nordergravar


Familjen framför Snäckgärdsporten i ringmuren




Vi hade en lugn heldag i Visby under lördagen och höstens stillsamma och bakåtlutade tempo gjorde sig påmint innanför ringmuren. På söndagen var det betydligt surrigare inne i stadskärnan vilket helt och hållet kan förklaras med den båtlast med tyskar som kom på besök via ett kryssningsfartyg. Som vanligt när vi är i Visby har vi några måste-besöka-platser och samtliga dessa bockades av, förstås.


Lovisa och Alva i Almedalen


Söndagen blev lite annorlunda. Vi hade gjort Visby centrum redan och nu valde jag en strandpromenad norrut vilket gjorde att vi traskade upp till Gustavsvik innan vi vände tillbaka.

Anita, Lovisa och Alva på ett blåsigt utegym vid Gustavsvik



Alva och Lovisa framför Snäckgärdsporten (igen)

Kameran gick varm och jag har många fler bilder än dessa att visa från vår weekend-tripp. Det kommer ytterligare några inlägg här i bloggen som visar hur hösten sätter prägel på Visby.

Häng med!

4 kommentarer:

  1. Så fantastiskt fint på Gotland. Vi var för många år sen där en kristihimmelsfärdshelg, och det väldigt lite turister.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är Gotland galet vackert. Visby med sin ringmur är unik. Oavsett vart jag varit på ön har jag alltid kunnat fånga något intressant med kameran. Åker man off season får man ett annat lugn, numera är ju sommarmånaderna helt hysteriska när det gäller turisttrycket på ön. Jag har ett par besök på ön runt Kristihimmelsfärdshelgen i färskt minne (bl.a. i samband med min 50-årsdag) och det är en oerhört fin tid för ett besök.

      Radera
  2. Svar
    1. Man kan misstänka att mitt resesällskap blev tämligen trötta på att ständigt förföljas av en kameralins. Vid det här laget är de i och för sig härdade ...

      Radera