söndag 30 oktober 2022

Strandpromenaden till Gustavsvik

Det återstår att redovisa några bilder från förra helgens Visby-besök. De berättar om vad vi såg och gjorde under söndagen. En dag med fortsatt mulet väder men befriad från duggregn. Vi hade under lördagen sett det vi ville av Visbys centrala delar vilket fick mig att styra stegen norrut längst kusten. Ingen längre bit med tanke på att vi endast hade apostlahästarna som färdmedel men tillräckligt långt för att se annat än staplade stenar.

Badplatsen vid Gustavsvik norr om Visby

Vi tog oss norrut längst strandpromenaden. Vi passerade Novi hotell där vi bott några vårdagar för några år sedan. Vi såg sjöfåglar och vi fick dra in stanken av ruttnande tång. Kustnära och genuint på något sätt. Vi landade till sist i Gustavsvik där vi också tillbringat några nätter sommaren 2018. Den klibbigt varma och torra sommaren då det inte ens gick att uthärda besök på Medeltidsmarknaden eftersom det helt enkelt var för varmt. Det kan man inte påstå att det var denna gång.

Den långa badbryggan till trots; där ute vid slutet är det inte mer än 1 meter djupt ...

Trutungen hade koll på oss över axeln

Till sist kom vi för nära och då var det tack, hej och adjö




Vi gick tillbaka in till stranden och upp genom stugbyn vid Gustavsvik. Ett stort område med mängder av turistboenden men som nu stod helt öde och tomt. Säsongen är över sedan länge.




På vägen tillbaka till Visby passerade vi den stora kyrkogården. Där var det också lugnt och stilla men det berodde nog inte på att de stängt för säsongen.


Som passande avslutning när vi återigen passerade Novi hotell noterade jag galgberget uppe på klinten. Och en väldigt massa fåglar som skrämdes upp när en buss dammade förbi på landsvägen längst strandlinjen.


Nu behöver jag bearbeta de övriga i familjen för att återigen hamna på Gotland när det är dags att turista. De börjar prata om alternativa resmål vilket jag har svårt att förstå. Hur kan man tänka sig att åka någon annanstans än till Gotland?

3 kommentarer:

  1. En favoritplats. Jag har många minnen härifrån. Både romantiska och polisiära. Och blåsiga stunder på stranden. Gotland rules. Familjen får skärpa till sig lite!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gotland lockar på många olika sätt. I slutänden är jag säker på att jag får med mig familjen fler gånger om jag bokar resan och betalar!

      Radera
  2. Betalningen kan nog vara avgörande!

    SvaraRadera