söndag 21 april 2019

Påskdagspromenad

Efter sommarvärmen på Påskafton var det lätt att förledas och ta för givet att det skulle vara lika varmt på Påskdagen. Jag hade en del att pyssla med inomhus men under eftermiddagens senare del blev det en promenad i den tilltagande vårgrönskan.



Det var nog vindarna som gjorde denna dag så pass mycket svalare än gårdagen. Tilltagande dismoln filtrerade också bort en del av solstrålarnas värme. Men vad sjutton, det är fortfarande april och vilka plusgrader som helst duger alldeles utmärkt.





Sippornas tid är nu men i takt med lövsprickningen och de tätnande trädkronorna kommer de fagra markblommorna att ge vika. Jag imponeras över takten som träden håller just nu, lövknopparna spricker som ett smatterband i lågor.

Trädridån i kanten av järnvägsspåret skiftar just nu till skiraste grönt

Och det är bara att hålla hårt i hatten inför den förutspått rikliga björkblomningen. För varje år blir det lite svårare att stå emot detta för mig och jag jublar inte över en rejäl allergidust. Det tar inte slut eftersom gräset brukar komma igång med sin pollenspridning lagom när alla träd är färdiga.



Inför kommande vecka spänner jag bågen lite extra och ser till att ge mig själv en fotoexkursion under några dagar. Målet är välbekant men det är lite vad jag längtar till. Laddar mina batterier inför nära förestående utmaningar.




Snart kommer vi in i min favoritmånad men tills dess får påskliljorna blomma vidare hemma på tomten.



Vi fortsätter att njuta av vårens generositet!

2 kommentarer:

  1. Shorts ena dagen och en längtan efter vinterjackan dagen efter. Jag blir lika förvånad över kvällsljuset varje år. Och man kan äta middag på altanen. Bara hoppas att bränderna håller sig borta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bränderna så här års brukar i regel handla om gräsbränder men nu är ju risken överhängande att det kan bli större skogsbränder.

      Jag åkte över Södertörn i morse (onsdagen den 24/4) och kunde i alla fall konstatera att det i alla fall inte brann längst väg 225 till Nynäshamn!

      Radera