söndag 29 september 2019

Septemberfinal del 1

I början av september lovordade jag årstiden och månaden. Nog tänkte jag mig mer utomhusvistelse än vad det visat sig bli. Jodå, jag har tillbringat en hel del helgtid utomhus men det har handlat om sportfoto, inte så mycket natur- och landskapsfotografering.




Ingången till den sista helgen av september innebar regn. Ett regn som sakta gav med sig under lördagseftermiddagen för att därefter följas av hög luftfuktighet och dimma. När söndagen nått fram till lunchtid hade naturen inte lyckats skaka av sig vattendropparna. Det torkar definitivt inte upp särskilt snabbt i slutet av september.




Den vecka som passerat har bjudet på de mest spektakulära mornarna. Soluppgång, dimma och något så in i vassen vackert. Söndagsmorgonen (egentligen hela förmiddagen) innehöll också dimma men det var mulet och inte tillstymmelse till solstrålar. Jag beskar plommonträdet istället för att knata ut med kameran.



När trädgårdsarbetet var avklarat tyckte jag dock att det kunde passa bra med en fotopromenad. Jag funderade en god stund innan jag valde mitt 70-200 mm-objektiv plus telekonvertern till kameran. På en andraplats kom macro-gluggen som dock fick bli kvar i kameraryggsäcken denna gång.


I "skitdiket" är det för en gångs skull vatten!

Den som konstruerade lönnarna borde vinna ett designpris. Oj vad de kan bjuda upp till färgprakt. På en god andraplats kommer naturligtvis bok-träden. Sedan har vi ju asparna som kan bli magiskt fina när hösten slår till.



Allén upp mot Åsby gård skiftar färg och den ska jag försöka återbesöka innan hösten är över

Det blev en kort promenad till området närmast andra sidan järnvägen. Det saknas inte fotomotiv även om jag inser att jag blir lite för repetitiv i mina motivval. Å andra sidan gillar jag att ta bilder på välkända motiv eftersom årstidens skiftningar och vädervariationer gör att det ser olika ut från ena gången till den andra.

Höst vid Åsby gård
Höstsådden har tagit fart

Det blir ytterligare ett blogginlägg med bilder från söndagens mini-utflykt. Höststämningen är ytterst påtaglig och präglar landskapet om man väljer att se omgivningen genom de glasögonen. Och det gör jag väldigt gärna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar