måndag 30 september 2019

Septemberfinal del 2

I dagens blogginlägg fortsätter min redovisning av höstbilder som infångades i samband med en kortare promenad på södra sidan av TGOJ-banan söndagen den 29/9. Mitt fokus lades inledningsvis till området i närheten av gården Åsby som inte ligger mer än ett par stenkast och en spottloska från mitt eget hem i Stigtomta.



Att odla fodermajs på den bördiga marken utanför Stigtomta verkar vara något som lönar sig. I annat fall skulle det väl inte återkomma år efter år. Majsen skördas sent, väldigt sent till och med, och än är det inte dags att fälla de enorma grässtråna. Jodå, majs ingår i gräsfamiljen och vipporna i toppen är hanblomställningen medan honblomställningen är det som bildar själva majskolven. Svårare än så är det inte.





Hösten är oerhört charmig. Även dagar med moln och mycket fuktighet i luften och på marken. Det tynande ljuset måste inte ses som enbart av ondo. Naturen förbereder sig för vilotid och kanske borde vi människor göra det också. Tyvärr brukar det vara tvärtom för oss tämjda varelser, vi ska hålla igång med oförtruten energi oavsett tid på året i den civiliserade världen.





Som du ser av mina bilder var det höst varthän jag siktade med min kamera. Nu var det inte riktigt sant, självklart fanns det växtlighet som fortfarande var grön och inte avslöjade att vi står med båda fötterna i årstiden som heter höst.

Utsikt från järnvägsbron nr 1; Åsby gård
Utsikt från järnvägsbron nr 2; Rogsmo
Utsikt från järnvägsbron nr 3; Skillra gård (och ännu mera majs)

Innan jag tog bilderna uppifrån järnvägsbron så skruvade jag bort telekonvertern mellan kamerahuset och objektivet. Omväxling förnöjer.



Jag klev över järnvägsspåret på min väg hemåt och kände mig ganska nöjd och belåten med all frisk luft jag fått denna söndag. Trädgårdsarbetet gjorde mig varm och svettig vilket antingen avslöjade att jag klätt mig för ivrigt eller att jag faktiskt utförde en fysisk aktivitet med någorlunda energipåslag.

I korsningen mellan Frubäcksvägen och Fabriksvägen

September är över och vi välkomnar oktober. En lurig månad som kommer att ge fler frostnätter och till sist också de kala träden. Mer höstfärger är dock att vänta och det återstår att se om jag lyckas plocka fram kameran för att föreviga detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar