fredag 13 september 2019

Septemberkänsla

Fredagskväll, molnfritt, solnedgång som närmar sig. Och bästa september i kalendern. Mmmm, det är bara att njuta av vad naturen har att erbjuda. Och det gör jag bäst med en av kamerorna i händerna och ett objektiv efter dagsform och sinnesstämning.



Valet denna gång föll på min Canon 5D Mark IV tillsammans med mitt 100 mm-macro. Kanske inte klockrena förutsättningar denna afton för macro-fotografering eftersom det tyvärr blåst både envist och ihärdigt.





Jag tog mig över på södra sidan av TGOJ-banan för att strosa längst den lilla grusvägen västerut. Kossorna brukar ansluta och följa varje steg man tar på deras sida av elstängslet. Denna kväll var de längre bort i hagen, ner mot våtmarken som angränsar till Hallbosjön. Gräset var säkert grönare där borta.








Det är fortfarande förhållandevis varmt. Och de senaste nätterna har även vi på ostkusten fått lite regn. Med andra ord frodas fortfarande växtligheten. Hösten kommer att göra sig påmind, än så länge är den lågmäld och skickar små signaler till oss av de subtilare slagen.




Jag njuter av utomhusvistelserna och ska försöka sticka ut näsan utanför ytterdörren ytterligare någon gång under helgen. Kan rekommenderas!

6 kommentarer:

  1. Höstpromenader är bland det bästa. Vilken frisk känsla du har i fotona från din runda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om jag fotat dessa motiv i gryningen istället så hade jag säkerligen fått ännu friskare känsla. Då hade daggen glittrat och bidragit till en helt annan fräschör. Nu är jag inte direkt morgonpigg så jag studsar nog inte upp på lördagsmorgonen för att försöka upprepa min fototur. Dessutom passar det inte lika bra att lägga sig platt på magen för att fota när det är blött på marken ... Men det är en njutbar tid på året!

      Radera
  2. Svar
    1. Tack, naturen är värd att vårda men också att hylla. Jag har förmånen att ha nära till en viss typ av landskap som jag lärt mig att uppskatta allt mer. Sedan är det kanske så att "gräset är grönare på andra sidan" och det jag saknar i närområdet lockar naturligtvis extra mycket.

      Radera
  3. Den här tiden på året kan jag stå ut med. Frisk och härlig luft och en natur som bara väntar på de riktigt vackra färgerna.
    Fast efter september kommer oktober och efter oktober kommer....brrrr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag (söndag) är det extra mycket frisk luft. Fy sjutton vad det blåser! Hur skruvar det än kan låta så ser jag fram emot de första frostnätterna och den efterföljande färgprakten. Sedan har vi otvivelaktigt samsyn vad gäller november, hemsk månad på så oerhört många sätt.

      Radera