måndag 28 oktober 2019

Gotlandssöndag andra halvlek

Den i huvudsak svartvita inledningen av söndagen på Gotland ska nu få sin fortsättning. Du får dock finna dig i att den beskriver världen i färg. Den minnesgode har koll på att jag avslutade det förra blogginlägget med ett besök på en självservering ute på Fårö. Och där är vi kvar när de kommande bilderna presenteras. En kaffetermos och en kaffebrödspåse var vad som behövdes när rumporna landade på en bänk bakom en av bodarna vid Helgumannens fiskeläge.

Helgumannens fiskeläge, Fårö
Se där, en liten och tillfällig lucka i molnen




Med kaffe, mazarin och chokladboll i magen gick det lättare att uthärda i de isande vindarna som piskade mot land från ett upprört Östersjön. Vi tog nu sikte mot Gamle Hamn, en plats på Fårö som jag inte riktigt kan påminna mig om att jag besökt tidigare. Där står en ikonisk rauk som ju givetvis behövde turistfotograferas av undertecknad.

Rauken vid Gamle Hamn påminner en hel del om en hund




De vände tillbaka till bilen så fort de insåg hur mycket det blåste

Fårö lämnades med en stänkande färjeresa över till Fårösund. Vägen längst västra sidan av Gotland tog oss söderut för att slutligen nå Visby. Där skulle middag intagas men först en titt på solnedgången. Med tanke på vädret denna oktobersöndag kändes det som ren flax att en lucka i molntäcken släppte igenom lite solstrålar.

En av Gotlandsfärjorna siktar för att ta sig in genom hamninloppet


Jag vände på klacken och kunde fotografera tornen på domkyrkan inne i Visby

Bilen förde oss upp till en utsiktspunkt strax söder om hamnterminalen. Där trodde jag att solnedgången skulle vara tillgänglig. Den planen hade varit utmärkt om inte en ny molntapp lagt sig längst nere vid horisontlinjen vilket förhindrade den ultimata solnedgången.



Ur den nyanlända färjans inre väller bilarna fram i en lång karavan

Jag har ett par Gotlandsinlägg ytterligare att redovisa och de kommer att innehålla bilder från måndagens resa upp mot Visby och därefter promenaden på den medeltida stadens gator i väntan på färjan hem mot fastlandet.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Troligtvis en av de mest uppmärksammade. Betydligt roligare än Jungfrun som är Gotlands största rauk (den står en bit uppe på land och är bara en stor klump utan direkta särdrag).

      Radera