lördag 14 november 2020

Corona-anpassad familjeaktivitet

Som förhoppningsvis alla andra så förhåller sig familjen Jansson till pandemin och de restriktioner som just nu råder. Det innebär inga större uppoffringar för mig personligen förutom mitt sportfotograferande som får stå tillbaka. Mitt fritidsintresse är och får inte vara viktigare än restriktionerna och respekten för vårdkapaciteten.

Rinkebybadet utanför Jönåker

På äldsta dotterns initiativ tog vi oss ut under lördagen på en korvgrillningsutflykt. Att det är en finfin sysselsättning råder det ingen tvekan om. Det tyckte alldeles uppenbart många andra också, trots duggregnet, och vi gick bom på de två första ställena där vi tänkt grilla. Primärmålet var Bärstabadet men där var båda grillplatserna upptagna. Nästa försök gjordes vid Kisäng men att det var upptaget där kändes mindre förvånande.



Med de två närmaste platserna strukna från listan stod valet mellan Rinkebybadet utanför Jönåker eller Harhålet längre nordväst längst Yngaren. Vi chansade på Rinkeby och det lönade sig. Papperskassen med ved kunde arrangeras i en lagom stor eld på den fint iordninggjorda eldstaden och sedan var det bara att vänta på glöden.

Badhytten vid Rinkebybadet

Utflykter ute i naturen tillsammans med de man bor med under samma tak ger en hel del näring åt livsandarna i en tid då det för övrigt ska vara återhållsamt med sociala kontakter. Duggregn och fulnovember ska inte få hindra vår strävan efter en smula utomhusvistelse!

Lovisa på hugget framför kameran


Enzo förser sig och satte sina leriga avtryck som bonus

Jag kunde ju knappast åka iväg på en utflykt utan att ha någon del av kamerautrustningen med mig. Den lilla fotoryggsäcken packades med några objektiv och jag luftade mitt 28 mm-, 135 mm- och 14 mm-objektiv denna gång. Det krävs nog inte så stor ansträngning att klura ut vilka bilder som är tagna med respektive glugg.

Inaktiv spade i väntan på nästa sommar



Det humusfärgade vattnet vid Rinkebybadet


Vi var så fruktansvärt leriga efter korvgrillningsutflykten att alla ytterkläder fick åka i tvätten när vi kommit hem. November är inte favoritmånaden och när vi åkte hemåt vid 14-tiden började det redan skymma trots att det var en och en halv timme kvar innan solnedgången. Det finns muntrare månader, sannerligen.


4 kommentarer:

  1. Jag har lagt ner mitt sociala liv. Korvgrillning med de närmaste låter ju fint, trots vädret. Kan meddela att jag har testat svenska Amazon och att jag nu är ägare till en sådan däringa skojsig "lensball".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att ligga lågt med de sociala kontakterna i dessa tider är tyvärr ett nödvändigt ont. Att hålla i och hålla ut är mantrat detta och nästkommande år.

      Jag har bara surfat runt på Amazon en gång och det var vid lanseringen när folk länkade till allehanda språkliga galenskaper. Jag får väl göra ett nytt försök och en lensball är väl en trevlig sak att testa sin kreativitet med.

      Radera
  2. Man kan behöva en kreativitetshöjare i Novembermörkret var min tanke. Kul att experimentera lite.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen, den här helgen är ett exempel på hur fullkomligt bottenlöst vädret kan vara. Kala träd, noll färger, knappt ledljus. November kräver kanske en lensball?!?

      Radera