söndag 8 november 2020

Fars dag och Femöreutflykt

 De där soliga och stilla dagarna är oerhört lätträknade i november. Som plåster på såren efter de nya Corona-restriktionerna gavs vi en fantastiskt fin söndag som också sammanföll med Fars dag.


Jag blev ombedd av övriga familjemedlemmar att föreslå ett lämpligt utflyktsmål för söndagseftermiddagen. En titt på väderprognosen gjorde att mitt val föll på Femöre och fyren längst ut på Femörehuvud.



Pågående fasadrenovering (?) med tanke på byggställningarna


Någon gång om året brukar jag hitta till Femörehuvud och fyrvaktarbostaden. Det är sällan särskilt fullt på parkeringen men denna söndag var den faktiskt välfylld. Det ovanligt varma novembervädret och solskenet lockade säkerligen fler än oss till platsen.



Vi stannade inte länge nog för att se solen gå ner och det hade i så fall varit lite klurigt denna gång. En molnkant kom rullande från sydväst och förstörde förmodligen möjligheterna att observera en "perfekt" solnedgång. Vi nöjde oss med en eftermiddagssol och det ultimata sällskapet som en fransk bulldog utgör.

Enzo får en slurk vatten

Enzo med sin matte Emma tar en titt ut över Östersjön



Vi smaskade i oss lite medhavd "fika" och strosade sedan tillbaka mot bilparkeringen. Lika många som gick åt det hållet, lika många var det som var på väg ut mot platsen vi just lämnat. Snacka om att Oxelösunds kommun har naturresurser med dragningskraft.

6 kommentarer:

  1. Mycket folk ute runt om i Haninge också, mer än vad jag är van vid. Enzobilden med matte gillas. Jag får lura med mina utflyktspolare till Fem öre någon helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kombinationen finväder, Fars dag och restriktioner lockade nog ut många idag. Det finns sämre sätt att tillbringa några timmar.

      Jag tycker nog också att bilden på hunden och dess ägare på toppen av en klippa med ett fartyg i bakgrunden blev helt okej.

      Femörehuvud är nog en av de allra mest fotograferade platserna i mina trakter. Det finns mer att fota på Femöre och det kan vara allt från båthus, bryggor i grunda vikar till Oxelösunds hamn sedd från fiskehamnen. Femörehuvud är en fin solnedgångsplats.

      Radera
  2. Min Samsung särskriver ibland bara för att retas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det fascinerande och särskilt kul är det när man inte har möjlighet att korrigera tokigheterna. Som t.ex. här i kommentarsfältet eller på Twitter. 😅

      Radera
  3. Femöre verkar vara en vacker plats. Fin utflykt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Femöre är ett "säkert" utflyktsmål där udden med sin fyr och fyrvaktarbostad är en fullträff. (Även Västra Femöre är värd uppmärksamhet.)

      Radera