onsdag 15 juni 2022

Studenternas sista prövning

Två dagar efter studenternas utspring, kortege och festligheter är det av tradition i Nyköpingstrakten dags för studentbalen. Det betyder att detta högtidliga arrangemang äger rum en söndag. Med erfarenheter från tidigare döttrars studentexamen och baldeltagande så borde nog studentbalen arrangeras någon eller några veckor innan skolavslutningen. De är slitna och oftast sjuka när det är dags att dra på sig finstassen och gå på bal.

Lovisa på bal

När vår äldsta dotter åkte på bal fick hon och hennes jämnåriga kamrater söka sig till Nynäs slott. Det var 2012. Tre år senare var det dags för vår näst äldsta dotter att gå på studentbal men då hade man flyttat balen till Öster Malma. Den platsen har man därefter valt att hålla sig till.

Längan där studentbalens middag intages


Allén och gluggen där bilarna åker upp för att släppa av bal-deltagarna


Jag tycker att det är något alldeles extra att som anhörig vara på plats vid studenternas ankomst till bal-platsen, fotografera dem när de minglar och sedan åka hemåt när det är dags för dem att sätta sig till bords. Finklädda, förväntansfulla och glada gör de att även en allt mer mulnande himmel tycks problemfri.

I den här bilen anlände Lovisa och hennes kavaljer till Öster Malma





Söndagen den 12:e juni bjöd vädret på en liten överraskning när det plötsligt samlade ihop sig till ett kort men intensivt ösregn med tillhörande vindbyar. Det gjorde tyvärr att inte studenterna samlade ihop sig för gemensam march från slottsgården till längan där maten serverades. Synd men under omständigheterna förståeligt.

Någon minut senare ösregnade det



Vi skiljdes från bal-deltagarna när de köade för att komma in till de dukade borden. Och sedan fick vi tillbaka vår 19-åring när Alvedonen slutat verka och tröttheten slagit till. Ja, tyvärr var Lovisa klen och hade inte så mycket att ge efter det att maten klarats av.

Jag tog en del bilder i myllret av bal-deltagare och deras anhöriga. Om du är nyfiken hittar du 170 bilder via den HÄR LÄNKEN >>>

Nu är det två år kvar innan vår yngsta dotter tar studenten. Tills dess har vi förhoppningsvis återhämtat oss efter Student 2022 ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar