tisdag 28 juni 2022

Midsommarledigheten avslutades med fotopromenad

När högsommarvärmen rullade in med tydlighet blev det plötsligt inte lika lockande för mig att göra några försök att aktivera mig när solen stod i zenit och värmen var som mest påtaglig. Söndagen övergick till kväll innan jag tog kamera, 100-400 mm-zoomobjektiv och apostlahästarna för en tur runt Åsby och Skillra i utkanten av Stigtomta.

Här följer ett bildgalleri som nog berättar mer än vad jag kan och bör försöka återge i text. Det varma och magiska midsommarljuset timmen innan solnedgång gör sig bra i bild även om motiven knappast är sensationella eller några kioskvältare.

Vi har en krollilja i trädgården och nu har den slagit ut

Den magiska doftschersminen hemma i trädgården












Majsfälten växer så det knakar


Inte de skarpaste bilderna på tofsvipan men jag försökte hänga med i svängarna med kameran








Om det nu bara kunde bli lite svalare så är jag nöjd(are). De behagliga sommarkvällarna är det i alla fall inget fel på!

2 kommentarer:

  1. Ser ut som en fin promenad. Spöregn, åska och en jamande katt väckte mig i morse, nu är det riktig svensk sommar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får gärna åska mer (vi har inte haft någon åska över oss ännu) eftersom luften är tung och klibbig. Men jag ser fram emot kommande vecka då temperaturerna närmar sig min trivseltemperatur. Därefter har jag semester och eftersom jag inte har något alls planerat är jag inte ett dugg nogräknad med vädret.

      Radera