tisdag 13 oktober 2020

Guidad rauktripp med hyrbil

Att jag bokade vår Gotlandsresa några dagar innan vi gav oss iväg fick till följd att vi inte fick plats med vår bil på färjan. Familjen har besökt Visby utan att ha med bilen förut men denna gång skavde det faktiskt lite grann. Vi behövde ta oss en mil norr om Visby där min syster och svåger hade hyrt en stuga och vi behövde genomföra en utflyktsdag ute på ön. Vad gjorde jag? Hyrde en bil för ett dygn!

Biluthyraren hade sitt kontor precis bredvid färjeterminalen (men inte bilarna ...)

36 000 mil hade satt sina spår i denna V70

Det var så fiffigt att man i samband med bokningen av färjebiljetter och hotellboende också kunde hyra bil. Destination Gotland har uppenbarligen snackat ihop sig med Wisby Biluthyrning AB och det kändes som ett prisvärt alternativ. För 400 kronor hyrde vi en större bil i ett dygn. Okej, det var inga nya bilar men vad tusan, vi skulle ju bara åka 10-talet mil under detta dygn.

Småbåtshamn bredvid färjeterminalen i Visby

Mitt eminenta resesällskap

Scandic i Visby består av många byggnader

Vi hämtade bilnyckeln klockan 10 på fredagsförmiddagen och sedan fick vi traska en bit till uppställningsplatsen strax söder om färjeterminalen. Vi drog därefter norrut till Brissund där min syster och svåger hyrt en stuga för en vecka genom Airbnb.

Stuga i Brissund

Hunden Bosse vid stugan i Brissund

Jag hade tänkt ut några olika resmåls-alternativ som jag behövde stämma av med min syster och svåger. Vad hade de hunnit besöka tidigare under deras veckolänga vistelse på ön? Med hänsyn till de hårda västliga vindar som blåste och de redan avklarade sevärdheterna valde jag att lura iväg Gotlands-noviserna och övriga familjen till Östergarn. Först raukområdet Folhammar.



Rauk-poserande döttrar


Undertecknad fotograferad av dottern Alva








Folhammar har sina unika egenskaper och vi har varit där flera gånger. Östergarn skiljer sig också från norra och södra Gotland vilket gör att det definitivt är värt att spendera tid på denna sida av ön. Vi hann med ett par stopp till innan det var dags att vända tillbaka mot Visby och västra sidan av ön men det berättar jag mer om i nästa inlägg.

Stay tuned!

2 kommentarer:

  1. Kul med bild på smilfinken. Jag får nog försöka ta mig över till Gotland snart. Du har besökt en hel trave intressanta platser där de senaste åren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En sällsam att den där smilfinken. Kan oftast iakttas på natursköna ställen med en kamera i närheten.

      Gotland är fylld av smultronställen. Tyvärr har jag lite för lätt att gå i mina egna fotspår men emellanåt hittar jag nya ställen.

      Radera