torsdag 15 oktober 2020

Visbysolnedgång mötte visst hinder

Från östra Gotland till Visby med en västlig riktning där solen går ner i havet. Fredagseftermiddagen innebar en transport i den hyrda gamla V70:an från Katthammarsvik till Scandic Hotel i Visby. Parkering på gästparkeringen och sedan apostlavingarna in mot de gamla fina delarna av staden.



När vi passerat hamnområdet kom vi fram till en av mina favoritplatser i Visby. Almedalen går inte att se sig trött på. Och med en gnutta av de sista solstrålarna som komplement gör det inte ont att stå där och titta in över ringmuren och se alla husfasader och domkyrkan som tornar upp sig likt den fagraste av målningar.




Lovisa porträtterad i Almedalen med 28 mm-objektivet

De sista solstrålarna träffar de högsta delarna av byggnaderna inne i Visby

Vi vände blickarna och stegen ner mot strandlinjen. Solen hade endast minuter kvar innan den skulle försvinna. Tyvärr var fredagens klarblåa och molnfria himmel ersatt av en molnigare version när solnedgången närmade sig.

Lovisa och Alva beordrades att stanna till i Almedalen

Solnedgång vid Kallis i Visby


Lovisa och gotländsk solnedgång

Alva och gotländsk solnedgång

Kruttornet och strandpromenaden


Vi kunde knyta ihop säcken när solen gått ner men vi valde att gå tillbaka till hotellet, sätta oss i hyrbilen och glida upp till syster och svåger i Brissund där vi åt gemensam middag och klappade på deras lilla hund. Energipåfyllningen och den mentala laddningen behövdes till kommande dag då väderprognosen inte var lovande i kombination med planerna att traska runt inne i Visby.

More to come

2 kommentarer:

  1. Lite annorlunda ned porträtt tagna med en vidvinkelglugg men det verkar ju funka fint. Strandpromenaden och Almedalen får mig att minnas ett Gotlandsbesök sommaren då jag gjorde lumpen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det första porträttet är med mitt 28 mm-objektiv men de som följer är tagna med 85 mm f/1.2-gluggen. Almedalen är otroligt vackert, tänk att det var en båthamn där under medeltiden.

      Radera