lördag 13 augusti 2022

På äventyr norrut del 5; Blomsterstig i Tänndalen

Onsdagen den 3:e augusti inleddes med en resa västerut till Tänndalen där vi parkerade bilen vid skiduthyrningsetablissemanget. Därifrån gick vi sedan den 2,5 km korta leden som går under namnet "Tänndalens Natur- och blomsterstig".

Tänndalens natur- och blomsterstig

Himlen såg dramatiskt mörk ut men vi klarade oss från regn. Förvisso klarade vi oss även från sol. Det blev många steg på utlagda spänger och några av dem hade sannerligen sett sina bästa dagar. Skyltarna som satts upp förklarar vilka blommor och växter man kan förvänta sig beroende på när man besöker leden.




Hamrafjället i bakgrunden


Denna korta led var inte krävande på något sätt men den tog ändå ganska lång tid att traska igenom. Det fanns mycket att se och många skyltar att läsa. Ännu ett vattendrag passerades och sådana kan man inte rusa förbi hursomhelst. En stunds kontemplation för att andas och känna in omgivningarna kan man gott kosta på sig när man hamnat i så fager miljö.






På denna resa hade jag packat min minsta kameraryggsäck med ett kamerahus (Canon 5D Mark IV), mitt lilla pannkaksobjektiv (40 mm), den nya normalzoomen (24-70 mm) samt mitt telezoom (100-400 mm). Den stora merparten av bilderna togs med 24-70 mm-objektivet.






Någon matsäck åt vi inte på denna korta vandring. Anita fick finna sig i att bära denna vikt utan att den lättade det minsta lilla. Den kom dock till nytta och glädje på dagens andra etapp men det får jag återkomma till i nästa inlägg.



När vi kom tillbaka till bilen styrde vi mot Bruksvallarna. Det blev inte alls som jag tänkt men det blev ändå väldigt bra.

4 kommentarer:

  1. Många spänger blev det. Knott och mygg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi var förberedda på mygg och knott, stiften var packade i ryggsäckarna, men till vår förvåning var det inga som helst problem med stickande insekter mer än vid något kort och enstaka tillfälle.

      Radera
  2. Det var värst, någonting med det ändrade klimatet, eller helt vanlig bonnröta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hemma i Stigtomta/Nyköpings-trakten har det inte varit mycket myggor på hela sommaren men vi har ju haft det så torrt och nederbördsfattigt så jag fattar om det inte blir särskilt många kläckningar av den anledningen.

      Radera