måndag 15 juli 2019

Efter mellan och före

För andra året i rad har jag tre veckors semester att speednjuta av. Fjolårets lediga dagar var uppbokade in i minsta detalj medan årets semester endast innehåller ett antal enstaka aktiviteter som är utspridda under veckorna. Jag har inte varit mer än ett par månader på min nya arbetsplats och känner inte det där stora suget och behovet av att byta luft i lungorna och komma bort från någonting.

Kanadensiskt gullris

Årets första semesterdag regnade inne. Dessförinnan bjöd helgen på ett par dagar med full sysselsättning. Lördag innebar Arlanda tur och retur för att hämta ett resesällskap. Söndagen tillbringades vid Hedströmmen mellan Kolsva och Skinnskatteberg.

Regndropparna dröjde sig kvar på växtligheten

Att det åskat och regnat under stora delar av måndagen gjorde inte ett dugg. Jag behövde vila upp mig efter en heldag vid flugfiskevattnet dagen innan. Tisdagen lovar mer regn. Som tur var blev det uppehållsväder några timmar under måndagskvällen och jag tog mig ut en liten stund med kameran.

Hundkäx fotograferad rakt uppifrån

Jag har faktiskt fått ett semesterväder som är nära min trivseltemperatur. 18 grader och mulet är min melodi. Fjolårets 30-gradiga värme var verkligen inte i min smak och vi kunde med nöd och näppe ta oss för något på Österlen eller Gotland. Att ligga och steka sönder sig på en strand funkar ju inte heller när det är så galet varmt. Men det var onekligen en badsommar 2018 till skillnad från i år då i alla fall inte jag längtar ner i vattnet.

Asplöv och regndroppar

Tisdagen kommer att leda mig och de övriga i hushållet till Gränna där jag ska titta på ett begagnat objektiv men där vi även passar på att turista lite i området på östra sidan av Vättern. Det blir garanterat jättebra. Jag är nyfiken på landskapet nedanför de branta klipporna men det återstår att se om jag begriper hur jag ska komma åt glimtar av omgivningarna.

Vid porträtt ska man fokusera på ögonen, eller hur?

Går allt i lås har jag med mig ett teleobjektiv hem till Stigtomta efter tisdagens roadtrip. Om det skiter sig räknar jag ändå med både räkmacka, italiensk glass och ett mulet Vättern-landskap på några bilder.

Lavendelblomningen har passerat zenit men lockar fortfarande humlorna

Efter Arlanda i lördags och Gränna på tisdagen så hoppas jag slippa E4:an på ett tag. Tättrafikerad motorväg i semestertider är inte jättekul. Milen till och från Hedströmmen under söndagen kändes betydligt roligare och lättare att köra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar