torsdag 25 juli 2019

På tok för varmt för min smak

Den 24:e juli är datumet då det officiellt blir sommar. Så har det varit ända sedan vår näst äldsta dotter Ida var liten. Som alla andra barn tjatade hon om när det var hennes tur att fylla år och vi svarade att det dröjer "ända till sommaren". Hon är född den 24/7.

Stendörren, hav, sommarmoln

Efter en svalare och ostadigare period rullade den rejäla sommarvärmen in onsdagen den 24/7. Vi och i princip 80% av norra Europas befolkning valde därför att åka till Stendörren denna onsdag. Jag har nog inte varit ute vid Stendörren en högsommardag tidigare. Fy sjutton så mycket folk det var ute bland klipporna. Och bläh för algblomning.

Vattnet såg inbjudande ut på håll men jag badade definitivt inte denna onsdag

Jag är mer och mer övertygad om att 18 grader och mulet är det optimala vädret. Nu fick vi tampas med 26-27 grader och nästan inga svalkande vindpustar. Dumt nog hade jag tagit med några fiskespön men det var ju bara att glömma att vi skulle hitta någonstans att kasta när det var så galet trångt på klipporna runt hela Stendörren.

Selfie på chans med min 5D Mark II och ett 50 mm-objektiv

Vi fikade, åt baguetter och drack några medhavda flaskor vatten. Det var inte helt fel att sitta ute i skärgården men självklart är det trivsammare om det inte är folk i sikte oavsett åt vilket håll man tittar. Jag vet att många andra älskar när det blir närmare 30 grader varmt och de har inte heller några problem att känna utandningsluften från obekanta var de än vänder ansiktet. Sådan är inte jag ...

Skärgårdsklippa med lavar och mitt objektivlock till mitt EF 50 mm/1.8-objektiv

Jag lyckades rigga ett spinnspö och kasta några kast i det grumliga vattnet. Vi satt och tittade på en snok som simmade fram och tillbaka nedanför oss under några timmar. Kameran följde med i en av ryggsäckarna men det var egentligen inte nödvändigt. Jag hade ju mobilen att fota med om något anmärkningsvärt skulle dyka upp. Nu blev det några slentrianbilder med kameran innan vi packade ihop och åkte hemåt igen.

Alva scrollar igenom Snapchat-flödet vid Stendörren

Några rejält varma dagar är att vänta. Hur jag ska lyckas huka för värmen och solen återstår att se. Det är ju lite småtrist att sitta inomhus när det är sommar och semestertider. Förra året var vi på Österlen och på Gotland när det var som varmast men i ärlighetens namn var det väldigt svårt att ta sig för något vettigt mitt på dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar