söndag 14 februari 2021

Ändrade planer

Jag var under söndagsmorgonen helt inställd på att åka till Oxelösund. Denna plan kom på skam då dottern tydligen inte skulle träna, något som inte direkt hade förkunnats högt och tydligt. Vi får jobba på en kommunikationsplan, ett intranät eller någon form av kalendersynk. Där stod kameraryggsäcken på hallgolvet och blängde på mig, besviken över att inte få luftas.

Hej på er, här står jag och speglar mig.

Jag lade upp en annan plan. Tog fram lång-telet, monopoden och började klä mig för en timme utomhus. När jag skulle ta bilnyckeln fick jag reda på att den enda tillgängliga bilen i hushållet skulle användas för en stadsresa. Ännu en omplanering påbörjades, parallellt med ytterligare tankar på nödvändigheten av en kommunikationsplan, ett intranät eller någon form av kalendersynk.

Banvaktstugan

Okej, med kängor och dunjacka blir man fort varm inomhus. Jag behövde en reservreservplan och det fick bli kamerahus, 85 mm-objektiv och en kortare promenad i mina egna hoods. Upp och iväg, passerade TGOJ-banan och hittade spår. Snö har ju den fördelen att den passar för spår och avslöjar också vad som tidigare har passerat.

Nu verkar de glada, skidåkarna


Mindre gnagare, antagligen en mus eller kanske en sork




Ett par minusgrader, solsken och förvånansvärt skönt ute i det fria. Att man blir mer eller mindre snöblind är en smäll man får vara beredd att ta emot. Inom de närmaste dagarna kommer väderomslaget och plusgrader är i antågande. Därmed kommer smutsen och den kan i alla fall jag klara mig utan.



Till sist tog mina staplande steg mig till hemmets härd och då fick jag chansen att skrämma iväg de duvor som av någon anledning valt att ha vårt hustak som sitt dagliga resident. När jag stod där och titta på de undflyende duvorna kom jag också på att det var hög tid att montera bort julgransbelysningen på utegranen. Belsyningsnätet rullades ihop men granen får stå kvar då den lär vara fastfrusen i marken.




Några ytterligare planer för denna söndag törs jag inte göra. Det verkar inte riktigt som mitt framgångsrecept att planera.

2 kommentarer:

  1. 8 grader varmt inom ett par dagar tydligen. Brorsan har en kollega i Aten. Där snöade det i går och hela staden fick en riktig vinterchock. En knäpp granne hade försökt spola bort snön på uppfarten med varmvatten...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har vi slutligen kommit till det tillfälle då den bistra kylan viker av. Det har trots allt varit vitt, rent och fint under de senaste veckorna. Det måste jag medge.

      Att skotta snö med varmvatten låter som en skitbra idé. Eller inte ...

      Radera