lördag 11 april 2020

Husnära vårspaning

Den lilla trebenta pallen, enbensstativet, kamera, långglugg och telekonverter samt en mer våranpassad jacka. Plus en gubbe på väg att bli 55 år gammal. Stigtomta påskafton nådens år 2020. Lagom vådligt äventyr att vänta när man slår sig tillrätta framför husets sydliga fasad och njuter en stund av solen och besökarna vid fågelbordet.

Kaja med sina fascinerande ögon och skimrande fjäderdräkt
Talgoxen skuttar runt och plockar upp solrosfrön nedanför fågelbordet

Blåmesen plockar glatt i sig av hampafröna



Påskens färg nummer ett är gul. Och när påskhelgen landar i mitten av april finns goda förutsättningar att få stora doser gult i trädgården.

Både miniatyrpåskliljorna och deras större ...
... släktingar verkar stormtrivas just nu
Forsythian levererar en färgexplosion just nu
Humla i forsythian

Det är den tiden på året just nu. Tillväxtfasen. En mäktig kraftsamling efter en lång vila. Jag blir lika imponerad varje år och vi är säkerligen många som njuter lite extra av detta under denna vår. Det ger perspektiv och hopp när oron riskerar att få allt för stort fäste hos oss.

Kaprifolen sträcker sig upp ovanför uteplatsens tak

Fjolårets lavendel är fortfarande vacker trots att den är vissen sedan länge

Jag fortsatte upp till vår sittbänk i skogsbacken. På spaning efter liv i någon form. Pilfinkarna verkar även de ha kommit in i tillväxtfasen och har vissa bestyr just nu. Insektslivet gör sig också påmint. Man kan ha det ganska bra om man väljer det snävaste och minsta perspektivet.

Pilfink
Fjäderputsning


Påskhelgen fortskrider och jag gör mig redo för att tända upp grillen senare under dagen. Den är inkörd sedan några veckor tillbaka och matlagning utomhus är inte det sämsta. Några kokta ägg över grillglöden är det dock inte tal om, helgen till trots.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar