fredag 10 april 2020

Stigtomta IF:s äggjakt 2020

Lite halvt om halvt pliktskyldigt tog jag med kameran på långfredagens traditionella promenad runt Stigtomta. Som brukligt arrangerade innebandytjejerna i Mary's en äggjakt även om det denna gång innebar en obemannad lösning och ingen fikaförsäljning i Stigtomta IF:s klubblokal.

Mitt promenadsällskap var ungefär detsamma som de senaste åren
I hasselsnåret har det röjts och rensats

Årets sträckning var exakt som alla tidigare år. De som ville gå äggjakten ombads betala deltagaravgiften via swish och när rundan var avklarad redovisade man sina svar via ett formulär på föreningens hemsida. Lite pilligt och långsamt för var och en att göra detta men fullt en fungerande lösning.


De yngre räknade ägg och de vuxna samlade bokstäver

De senaste åren har Stigtomta IF:s äggjakt lockat mängder med folk. Det är absolut trivsamt men denna vår liknar inget som någon av oss upplevt tidigare och nu gäller det att distansera sig från alla så mycket det går. Jag blev åthutad av en kavat 5-åring att hålla avstånd (till min egen familj) för att "jag var så gammal" och det känns ju ... så där.

Vattenpaus för Enzo the Batdog
Emma ser till att hennes hund får släcka törsten
Alva och Lovisa


En spaning i mobiltelefonens väderapp skvallrade om knappt 10 plusgrader och en hel del blåst. Med facit i handen kan jag konstatera att vi pälsade på oss alldeles för mycket ytterkläder denna gång. Vissa långfredagar har istället snön täckt marken så detta år var ett vårvarmt och ljuvligt undantag.

Vid Loftet fanns en av tre uppsatta stationer där man kunde anmäla sitt deltagande

Nu sitter jag och väntar på att jag ska vinna på lotteriet och bokstavsjakten. De borde ha ringt mig vid det här laget ...

Glad påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar