torsdag 18 juni 2020

En midsommarhyllning

En stilla kvällspromenad under den sista timmen innan solen valde att gå ner. Dagen före stoj och stim. En stund för eftertanke, reflektion och återhämtning. Nedvarvning men också en möjlighet att öppna sinnena för vad midsommartiden har att erbjuda annat än sill och skrålande.

Lönn motljus
Fortsatta tester med mitt 85 mm-objektiv

vägval
Vägval

Mina steg tog mig längst en liten grusväg på andra sidan järnvägen. Den gröna mittremsan ackompanjerades av vägrenar med resligt gräs i full blom, hundkex och lupiner. På många sätt så vackert att ögonen tårades. En midsommarsolnedgångspoesi vackrare än något vi människor någonsin kan skapa.

Ögonen tårades möjligtvis på grund av grav gräspollenallergi men det borde jag kanske utelämna i min berättelse.

vägren motljus flare
Motljus och en hel del "lens flares"

Lupiner
Lupiner

kvällspromenad motljus grusväg
Vägen bredvid TGOJ-banan

lupiner solnedgång
Lupiner i solnedgång

utblommade lupiner
Utblommade lupiner

sommargräs solnedgång
Sommargräset sträcker på sig i solnedgången


Utan en fransk bulldog i släptåg går det lite snabbare att passera en hjord med kvigor. Denna promenad bjöd på ett ko-möte men vi morsade lite hastigt på varandra och det hela var över på 2 minuter. Om Enzo the Batdog varit med mig så hade solen hunnit gå ner och upp igen innan vi kommit vidare från kvigorna.

kvigor
Midsommarkvigor

kvigor
Nyfiket vädrande

kviga
Under uppsikt

kviga
Kvällssnacks i mungiporna


Innan jag vek av in i skogen för att komma tillbaka till min startpunkt passade jag på att fota ännu några grässtrån i kvällssolens sista motljus. Mitt 85 mm-objektiv har nu fått bekänna färg ännu en gång, och nu är det testat i lite knepiga motljussituationer till min belåtenhet.

gräs solnedgång
En sista gräsrugge i motljus


Jag tillönskar dig en riktigt härlig midsommarhelg!

4 kommentarer:

  1. Det blev en väldigt lugn Midsommar. Middag ned min bror. Enda skillnaden mot ett julbord var att det inte fanns någon skinka. Skärgårdssillen kändes lite svårtuggad men gick ber ned lite Nyköping.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi åt vår matjessill med färskpotatis till lunch som varje år. Och till kvällen blev det grillad oxfilé med kokt och rostad färskpotatis och tsatsiki. Inte riktigt julbordslikt med andra ord. Och Nyköpings-brännvin har jag nog aldrig smakat ...

      Radera
  2. Låter gott. Grillade röding i helgen. Till det en sallad med både fetaost och jordgubbar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sedan min födelsedag i mitten av maj är jag innehavare av en sous vide. Mitt fjärde försök skedde under söndagen då jag gjorde kycklingfiléer (vissa av dem baconinlindade) och det börjar gå upp för mig vilket ypperligt tillagningssätt detta är. För stekytan sveptes filéerna över grillen innan servering. Det är dock något som kräver en del planering eftersom maten ska ligga i vattenbadet ganska länge.

      Fisk är aldrig fel (om det inte är fiskfärs eller fiskbullar).

      Radera