lördag 25 april 2020

Torsdagsbesök vid Pilgrimsbo

Pilgrimsbo i Vrena är vackert oavsett när man besöker platsen. Placeringen vid inloppet till Vrenaån mellan Hallbosjön och Långhalsen gör sitt till. Det finns något speciellt med platsen även om det är lågmält snarare än extraordinärt. Att få uppleva en solnedgång vid Pilgrimsbo när Hallbosjön ligger spegelblank är värt mycket, trots att den lummiga grönskan ännu inte infunnit sig.

Jag har tagit bilderna med min "sportkamera", Canon 1D X, som har en fullformatssensor. Trots att det fanns ett flertal objektiv i kameraryggsäcken valde jag att enbart använda min ultravidvinkel Sigma 14 mm f/1.8 Art. Som du kan se på flera av bilderna ger objektivet möjligheten till stjärnform på ljuskällorna i motiven (förutsatt att mindre bländaröppningar väljs).

Den gamla landsvägsbron vid Pilgrimsbo









Naturupplevelser på vackra platser behövs. Allra mest nu i dessa oroliga och mörka tider då det är lätt att tappa fotfästet. Att ge sig själv utrymmet att kontemplera och bara vara en stund är välgörande, till och med nödvändigt. Passa på att ge dig ut i naturen och ta in omgivningarna där fåglarna ackompanjerar den skira grönska som med ivrig livskraft växer fram.

2 kommentarer:

  1. Den sista bilden visar att vidvinkelgluggen kanske är något att ha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag minns ditt sketiska förhållningssätt gentemot ultravidvinkelobjektiv. Jag har haft mer glädje av min 14 mm-glugg än jag trodde. Synd att Sigmas Art-serie är så tung och otymplig, även om kvalitén är mumma förstås.

      Radera