söndag 24 januari 2021

Femöre kanal

Söndag och återigen dags att åka ner till Oxelösund. Jag noterade under lördagen att det skulle vara dimma under söndagsförmiddagen och det gjorde mig lite extra ivrig. Dimman hade givetvis skingrats (om den ens förekommit) och jag fick tänka till vad sjutton jag skulle kunna utforska med kameran som inte tidigare dokumenterats.

Femörefjärden, en del av Marsviken

När jag kom ner till kuststaden visade sig solen genom luckorna i molntäcket och jag valde att stanna till vid Femörekanalen aka Femöresundskanalen. Man passerar av förklarliga skäl denna kanal när man vill ut på Femöre och där har jag ju varit en och annan gång den senaste tiden.


Jag parkerade bilen bortom Oxelösunds Kanotklubbs lokaler. Det innebar att jag traskade förbi denna plats när jag ville till kanalen och det kändes lämpligt att återuppliva minnen från då jag var 12 år gammal och gick en kanotskola där under någon vecka på sommarlovet. Blålådorna gick väl an men när jag skulle testa en 101:a slog den runt någon meter utanför bryggan. Så mycket blev det av den idrottskarriären ...




Guld-Gert

Den lilla omvägen förbi kanotklubben kostade tyvärr på, när jag stegade vidare mot kanalen hade solen hunnit försvinna bakom molnen. Nåväl, kanalpromenaden genomfördes naturligtvis ändå.

Femörekanalen eller Femöresundskanalen







Min korta promenad tog mig från Femörefjärden till Breviken. Och ännu en gång hade jag Oxelösunds industrihamn framför ögonen. Inte riktigt lika vacker som i torsdags kväll.

Småbåtshamnens båtplatser var av förklarliga skäl tämligen tomma


Jag återvände till min parkerade bil längst Motorbåtsvägen och kunde slutligen ansluta till fotbollstjejerna på Ramdalens konstgräsplan. Jag tittade lite förstrött på det avslutande tvåmålsspelet, pratade med en av damspelarna som är med för att försöka starta upp damfotbollen på nytt i Oxelösund. Innan vi for västerut gjorde vi vårt sedvanliga söndagslunchinköp på restaurang Long.

2 kommentarer:

  1. Många fina kanalvyer här. Snyggt med Guld-Gert.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Statyn på Gert Fredriksson är inte den enda i mina trakter. Givetvis finns en i Nyköping också i anslutning till hamnområdet.

      Radera