onsdag 15 juli 2020

Sammankomst i Nävekvarn

Söndagen den 12:e juli förärades Nävekvarn av ett besök. Delar av klanen Jansson sammanstrålade i något som inte bör beskrivas som en officiell tilldragelse, det blev mer av en spontan happening.

 

Sedan torsdagen hade vi i Stigtomta besök från västkusten av min ena syster med make och tillhörande hund. Till Nävekvarn denna soliga söndag sökte sig även en systerdotter med söner samt familjen Janssons samtliga fyra döttrar. Vi var tillräckligt många för att man skulle börja oroa sig för att överskrida de 50 personer som en tillställning maximalt får inkludera i dessa pandemi-tider ...

Döttrarna Ida, Lovisa, Alva och Emma

Anita i blåsten på Skäret

Hunden Bosse sökte skydd under bänken ute på Skäret


Nävekvarn är en välbekant plats för de flesta av oss som var på plats. Möjligtvis kan min svåger känna en viss friktion i sinnet av att vara på ostkusten, inbiten västkustbo som han trots allt är. Vi började med att promenera ut på Skäret.





Lite oväntat var Folkets Park öppen och vi traskade in på området. Där köptes läsk, korv och bullar i caféet. Även Folkets Park påverkas av pandemin och restriktionerna kring denna vilket gör att deras planerade program fått strykas eller skjutas på framtiden.








Vi tog oss vidare till hamnområdet där vi tittade till den båtplats vi haft fram till 2010. En del av sällskapet gick sedan ut på de yttre bryggraderna för att titta på båtar.







Vi satte oss i våra bilar och åkte den långa, branta backen upp från hamnområdet till det som kan beskrivas som Näve City. Fika på Gula Kvarn stod som återstående punkt på programmet. Glass för de flesta, kaffe för mig. Medhavd hundgodis till Bosse.

Gula Kvarn i Nävekvarn



Efter Nävekvarns-utflykten drog vi oss hemåt. De flesta hamnade i Stigtomta där vi grillade korv och rundade av dagen tillsammans. Värdefull tid i värdefullt sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar