söndag 17 februari 2019

Hundsöndag

Att börja helgdagen med att stiga upp och rasta en hund är inget jag är van vid. Men om man är hundvakt så får man finna sig i sin lott och självklart måste jycken få chansen att gå på toaletten. Strax före klockan 08.00 en söndag är det inte direkt någon trängsel på Stigtomtas villagator. Jag och två andra hundägare var vad jag såg. En soluppgång in i ett tjockt molntäcke gjorde inte detta till en spektakulär morgonrunda.


Den franska bulldogen Enzo dammsuger verkligen marken på alla spännande lukter

Senare under förmiddagen rastade en av de yngre döttrarna Enzo på baksidan av vårt hus där tomten är inhängnad. Uppe i skogsbacken kan hunden springa fritt utan att rymma och det är ju både praktiskt och skönt för alla parter.

Kaninen är måttligt road av annat sällskap än mänskligt
Enzo vill jättegärna skaffa en kaninkompis men...
...det är kaninen inte alls lika intresserad av utan hoppar in i sin bolåda inne i buren


Nackdelen med att inte behöva koppla den lilla frallan är att det är lögn i helvete att få in honom. Han tycker det är skitbusigt att springa runt och slingra sig när han märker att man vill att han ska gå inomhus. Och att då springa efter honom i halvhukande ställning för att kroka i kopplet i selen blir en löjeväckande aktivitet som man inte är direkt stolt över att delta i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar