tisdag 17 september 2019

Fortsatta vidvinkeltester i Kiladalen

Tisdagskvällen innebar ett chaufförsuppdrag då jag skulle hämta ett par fotbollstjejer i Enstaberga. En halvtimme innan jag skulle vara på plats tog jag bilen och mitt nya ultravidvinkelobjektiv för att skjuta iväg några fler testbilder. Denna gång med min Canon 1D Mark IV. Alltså ett kamerahus med det något udda APS-H-sensorformatet. Mindre än fullformat, större än APS-C.

Motljusbild genom plommonträdet hemma på tomten

En lagom omväg till Enstaberga för mig som bor i Stigtomta är att åka rakt ner till Jönåker och därifrån ta sig via Riksvägen till Enstaberga. Den trippen gjorde jag för inte så länge sedan och berättade om här i bloggen.

Lunda kyrka i Jönåker
Eftersom jag åkte hemifrån vid 18.30 så var det bara en dryg halvtimme kvar tills solen skulle ha gått ner. Och jag hade ju inte något överflöd av tid på mig innan jag skulle vara vid Enstaberga Idrottsplats. Efter stoppet vid kyrkan i Jönåker blev det ett stopp på vägen upp mot Enstaberga samhälle.


Stubbåkern var proppfull av nattgäster i form av gäss. De syns INTE i bilden.

När klockan var 18.50 kom jag fram till idrottsplatsen och tog chansen att testa Sigma-vidvinkeln på några andra motiv. Vissa problem har jag noterat som jag behöver djupdyka i innan jag kan dra några definitiva slutsatser. Det är väl det som är en testperiod, kan jag tänka mig. Objektivets förmåga att sätta fokus och med vilken hastighet är främst det jag klurar en del på efter två korta tester.







Snart är det även dags att ta fram den där USB-dockan som jag köpte samtidigt som objektivet. Men det får bli en annan dag. Självklart lockar det mer att testa objektivet än att testa hur man kan konfigurera det med hjälp av en liten USB-ansluten plastpuck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar