torsdag 14 oktober 2021

Oktober-mood

Så har hösten peakat sedan några dagar tillbaka. Efter gårdagens frostiga start lär de kvarvarande löven få än mer brått att lämna sina kvistar. Nu återstår den oundvikliga utförsbacken som leder till fulhöst. Månaden oktober är konverteringsmånaden och november är det fria fallet av elände.

Den 8:e oktober såg det ut så här på baksidan av tomten hemmavid



De två bilderna här ovanför är fotograferade med mitt R6-kamerahus samt Sigma 14 mm-objektivet. Kvällsljuset är vackert så här års även om det gör sig påmint allt tidigare på eftermiddagarna. Jag utnyttjade det även söndagen den 10:e då jag halvtimmen innan solnedgången tog en promenad till kyrkogården.




På söndagspromenaden fick min Canon 5D Mark IV och mitt lilla 28 mm-objektiv följa med. Och en krycka förstås. Den sistnämnda utrustningen verkar det som att jag kommer att få tampas med ett tag till, tyvärr. All träning har naturligtvis gjort mig mycket bättre men mer rehab krävs innan jag kan gå obehindrat.




Promenaden till Stigtomta kyrka valdes eftersom jag först och främst var ute efter att fota höstfärgerna på kyrkogården. Vi har ju inte så många ståtliga byggnader på promenadavstånd i Stigtomta men kyrkan är i alla fall en stor och vacker byggnad. Den nya skolan är självklart ett annat exempel men där är inte omgivningarna lika påtagligt höstiga.






Nu ska jag alldeles strax genomföra ett träningspass med de nya övningar som jag fick av "min" sjukgymnast på vårdcentralen Åsidan under gårdagen. Det lär kännas i kroppen nu när jag ännu en gång byter övningar och eskalerar belastningen ytterligare. På onsdag börjar jag jobba deltid och i mitten av november är målet att återigen komma upp i heltid.




Min fysiska status är inte, och har inte heller varit, ett hinder för mig att jobba. Det som begränsat mig har varit den tre månader långa antibiotikabehandlingen eftersom den gett mig biverkningar som inte varit jättekul. Nu är det tre veckor sedan jag avslutade behandlingarna och äntligen märker jag att det klingar av. Undvik Rimactan om du här möjlighet, det är mitt grundtips. (Levofloxacin Mylan tror jag inte påverkade mig i samma utsträckning.)

Nu finns ingen återvändo, rehab-övningarna here I come!

2 kommentarer:

  1. Fina höstbilder. Vi har inte åkt på frosten ännu, men ett blåsande som heter duga. Ett par färjor var inställda förra fredagen. Lycka till med arbetscomebacken och de nya rehab-övningarna.
    M v h Bosse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Höst och hård blåst är en kombo som inte går att undvika. Tyvärr påskyndar blåsten processen att av-löva alla träden.

      I skrivande stund har jag hunnit jobba tre 25%-dagar och en halvtidsdag. Efter en så pass lång sjukskrivningsperiod är det faktiskt lite kämpigt, allra helst idag när jag jobbat 4 timmar. Det känns dock kalasbra att komma tillbaka till arbetsplatsen.

      Radera