lördag 18 februari 2023

Korvgrillning ska inte underskattas

Föregående helg kläckte jag den goda idén att söndagslunchen skulle bestå av grillad korv ute i friska luften. De flesta av familjemedlemmarna hade möjlighet att med kort varsel hänga på när vi satte kursen mot Bärstabadet. Vår näst äldsta dotter jobbade dock så hon fick dispens och kunde därmed utebli utan skriftlig familjevarning ...

Rastplatsen vid Bärstabadet söndagen den 12/2 -23

Med en säck grillkol, några förpackningar grillkorv och diverse tillbehör så tog vi oss den korta vägen från Stigtomta till Bärsta där det till vår lycka var ledigt vid grillplatsen. Vid ett liknande försök under pandemin minns jag att vi åkte till flera ställen innan vi slutligen hittade en ledig grillplats vid Rinkebybadet. Nu kunde vi bre ut oss och efter vissa vedermödor få fart på grillglöden.





Att ha med Enzo på utflykt är aldrig tråkigt. Han kan sysselsätta en hel grupp människor. Nu var han extra observant på vad vi pysslade med eftersom det vankades mat. Sådant går inte honom förbi, aldrig någonsin.

I väntan på grillkorv kan man alltid gnaga på en finfin skogspinne



Vi fick i oss vår lunch och sedan kunde vi kolla bärigheten på isen. Den höll. Därmed kunde vi gå ut till rastbordet som någon mindre begåvad människa släpat ut en bit från strandkanten.



Mätta och belåtna tog vi med oss packningen och begav oss hemåt igen. Enzo med familj åkte åt sitt håll och vi stigtomtar åkte åt vårt håll. En bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar