måndag 8 april 2024

Vänd, vindar vänd!

Den senaste tiden har olyckligtvis varit tämligen stökig. När jag har önskat medvind har jag fått motvind. De återkommande virusinfektionerna, som startade i mitten av december, ledde i skiftet februari/mars till att jag fick lymfom i en av mina tonsiller. En virusframkallad tumör i halsmandeln samt i närliggande vävnad nere i svalget är inte vanligt bland patienter som genomgått benmärgstransplantation men det förekommer.

Resterna efter påskfirandet


Under mars hann jag med tre sjukhusvistelser på Viktoriaenheten i Eskilstuna. Det inkluderade även påskhelgen då jag på grund av biverkningar efter en behandling fick läggas in via akutintaget på Mälarsjukhuset. Behandlingen jag reagerade på ska ges med tre veckors mellanrum och det är sannolikt att jag kommer att reagera likadant nästa gång det är dags för en dos (fredagen den 12/4).

Rogsmo med TGOJ-banan och Frubäcksvägen i nederkant och Fabriksvägen uppåt

Den där ideala återuppbyggnaden efter fjolårets cellgiftsbehandlingar och stamcellsbyte har verkligen inte blivit som jag hoppats. Det går trögt att hämta nya mentala och fysiska krafter, det är som om all energi i kroppen går åt till virus och numera också tumörer. Lite energi har jag i alla fall för att hålla modet och humöret uppe, det är viktigt.

Nu äntligen gror och knoppas det i naturen

För några veckor sedan blev jag kontaktad av Tobiasregistret som önskade att jag via mina kanaler i sociala medier skulle sprida en kampanjfilm för att få fram fler stamcellsdonatorer. Kampanjen har fotbollsanknytning och målgruppen är personer (främst killar) i åldern 18-35 år. Jag tänker fortfarande hålla mitt löfte till dem men jag har kommit av mig tack vare strulet som nu uppstått för mig i min återhämtning efter leukemibehandlingen.

Den översvämmade Hallbosjön gör sig fortfarande påmind i Stigtomta

Med nuvarande status får jag finna mig i att fortsätta hålla mig på min kant och i min lilla bubbla. Det nya men uppenbarligen trögstartade immunförsvaret bör inte prövas av allt för mycket smittor som finns där ute bland folk. I helgen kunde jag i alla fall äntligen ta ett par kortare promenader för att få njuta av frisk luft. Söndagen bjöd på det utlovade väderomslaget och plötsligt fick vi både solsken och vårvärme.

Sippornas tid är här

Jag tar en dag i taget och återkopplar regelbundet till vården. Tisdagen den 9/4 lämnar jag blodprover på Nyköpings lasarett, fredagen den 12/4 får jag den andra behandlingen (antikroppar och cellgifter) på Mälarsjukhuset mot lymfomet och måndagen den 15/4 är jag i Uppsala för diverse undersökningar samt ännu ett benmärgsprov (6-månaderskontroll sedan stamcellstransplantationen).

Jag kämpar vidare!

16 kommentarer:

  1. Du är inte bara en kämpe Lasse, du är min idol också....🥰

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gör så gott jag kan, att ge upp är liksom inget alternativ. :-)

      Radera
  2. Du har en kämpar anda som är få förunnat. Nu hoppas vi på sol och värme och att allt vänder till det bästa.
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vägen framåt har jag klar för mig, tyvärr har jag hamnat på några besvärliga sidospår men det ska banne mig gå att komma in på rätt huvudled igen. Utomhusvistelse gör gott för kropp och själ och den annalkande våren bidrar till behagligare stunder i friska luften.

      Radera
  3. Styrka, Kraft och Mod - Kramar 🥰

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Päivi, när jag behöver gräva djupt i fickorna efter kraft och energi hjälper alla uppmaningar!

      Radera
  4. All styrka till dig Lasse!
    //Emil Lilja Nävekvarn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Emil, jag verkar behöva en hel del extra styrka just nu.

      Radera
  5. Det låter väldigt tufft. Men du är en tuffing så jag tror och hoppas att allt kommer att gå bra till slut. Jag tänkte på dig i dag då jag stannade till vid Jordbrogravfältet där jag kröp omkring i skogskanten och fotograferade blåsippor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog har jag tänkt tanken att fota blåsipporna men sedan kommer jag ihåg att min höft är tröttsamt besvärlig vilket innebär att om jag kommer ner på marken lär jag bli kvar där ... Jag biter ihop och har idag (12/4) fått min andra behandling mot tumören i halsmandeln. Förhoppningsvis gör den nytta även om det är sannolikt att biverkningarna ger mig några dygn på sjukhus igen (inom några dagar).

      Radera
  6. Fortsätt kämpa Lasse.. Vi är många som hejar på dig.. Magnus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det värmer och jag känner stödet!

      Radera
  7. Styrkekram och hejarop från Norrbyvallen till dig Lasse! Vi hoppas vinden vänder // Killarna i VIF

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för omtanken Västerljungs IF! När jag blir friskare ser jag fram emot att besöka Norrbyvallen igen.

      Radera
  8. Sara Strandberg9 april 2024 kl. 22:17

    Så fruktansvärt motigt och orättvist. Stora styrkekramar till dig Lasse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som jag har funderat på all denna dåliga karma, jag som brukar vara så snäll mot barn och djur ... ;-) En läkare på Akademiska i Uppsala tyckte att jag nog haft en hel del otur. Det är bara att bita ihop ännu hårdare och kämpa vidare.

      Radera