torsdag 25 augusti 2022

Från park till park i Nyköping

Fredagen den 19:e och lördagen den 20:e augusti var det dags för efterföljaren till karnevaler och festdagar i Nyköping. Kommunen drog i trådarna och tillsammans med andra aktörer arrangerades det nya konceptet kallat "Park till park". Massor av underhållning för en yngre publik under dagarna och på kvällarna bjöds på musikaliska resor på de tre scener som riggats i Teaterparken, Stora Torget och Gripsholmsparken.

Tackar tackar!

Teaterparken

Gripsholmsparken

Stora Torget

Vädret under denna helg var det sannerligen inget fel på för utomhusaktiviteter. Varma och behagliga sommarkvällar som gjorde att ölet flödade, främst för den törstiga publiken uppe i Gripsholmsparken. För egen del var det fokus på en artist som bjöd på två mycket olika uppträdanden. Mattias Nordkvist, bördig från Stigtomta och numera mest känd som TV-skådespelare, uppträdde tillsammans med vapendragaren Jonas Gustavsson i Teaterparken underlördagen. Finstämt, lite mer åt det lågmälda hållet och alldeles förbaskat bra.




När Mattias och Jonas spelat klart i Teaterparken på fredagskvällen knatade vi upp längst Storgatan för att kolla läget. På torget var det tyst och stilla, åtminstone vad gäller aktiviteter på den uppställda scenen, och vi fortsatte till Gripsholmsparken. Där var det fullt ös och bandet PartyCovers kämpade från scenen med att hålla jämn ljudvolym med de två fulla öltälten som ställts upp.



Vi satte punkt för kvällen och åkte hem till Stigtomta. Lördagskvällen erbjöd en ny spelning av Mattias Nordkvist men denna gång på scenen vid Stora Torget och i sällskap av hela bandet. Nu minsann öste de på så att putsen rök från de gamla byggnaderna runt torget och marmorplattorna skallrade på Stadshuset. Det är ett grymt liveband och torget var fullt av åhörare som inte kunde motstå att svänga med i gunget.






Det är alldeles för sällan som jag söker upp liveframträdanden och lyssnar på musik annat än i datorns högtalare där Spotify står för ljudet. Och därmed ännu mer sällan som jag försöker fota artisterna uppe på scenen. Nu gjorde jag ett par tappra försök och har samlat ihop ett 70-tal bilder i ett bildgalleri som du hittar HÄR >>>

På vägen från torget till den parkerade bilen stannade vi till framför Nyköpings Teater och lyssnade på Staffan Hellstrands framträdande i lördagsskymningen. Inte för att jag såg mer än en liten glimt av karln men vi hörde desto bättre. Många fler artister stod på scenerna dessa två dagar och förhoppningsvis fick de intresserade åhörare även om inte vi var på plats.

Visst gör vi om detta nästa år?! 

4 kommentarer:

  1. Ska genast kolla in musikbilderna, jag missade (med flit), den lokala rockfestivalen för två lördagar sedan och det var länge sedan jag fotade artistuppträdanden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag var lite försiktig med att fota från olika vinklar under konsterna. Ville inte störa övriga i publiken. Konserten på Stora Torget fotade huvudsakligen rakt framifrån där jag stod i "andra raden" framför scenen med mitt 70-200 mm-objektiv. Självklart hade det varit mer spännande med variation vad gäller vinklarna men nu var jag ju inte där som någon slags ackrediterad rock-fotograf så slutresultatet får duga (i min värld).

      Radera
  2. Jag har förstått av vänner att det var en lyckad helg. Typiskt att man just den helgen var uppbokad på annat håll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo men visst var det trevligt. För oss blev framförallt fredagskvällen en fullträff då många vänner och bekanta rörde sig på stan (medan det var förvånansvärt många obekanta på stan under lördagen).

      Radera