söndag 16 juni 2024

Tillfälle att fotografera

När döttrarna tagit studenten har sannerligen tillfälle givits att fotografera. Uppklädda och beredda på att stå i centrum för omgivningens uppmärksamhet. Känslostormar med euforisk glädje blandad med sentimentalitet, separationsångest och förlamande trötthet. Studentdagen är en rejäl prövning och i vår Alvas fall började den redan klockan 06.00 i Nävekvarn där klassen samlades för frukost. Att ta några "studentporträtt" någon dag innan detta tillfälle kan vara klokt ... På onsdagskvällen passade det bra med kvällsljus, uppehållsväder och trädgårdens blommande paradisbuske som fond.






Årets student ägde rum fredagen den 14:e juni i Nyköping. För varje år som gått har trafikstockningarna blivit ett allt större problem denna dag, i år bekräftades verkligen detta. Mitt nuvarande problem med höften och därmed en begränsad promenadräckvidd hjälpte inte till för att undvika förflyttning av bilen mellan utspringet på Gripenskolan och kortegen i centrum. Min infektionskänslighet fick mig i alla fall att ta beslutet att avstå från att bevittna studenternas samling på Stadshustrappan. Torget blir proppfullt av åskådare. Vid utspringet utanför gymnasieskolan kunde vi i alla fall hitta en plats i bakkant där det var lite luftigare runt oss.





Efter många om och men lyckades jag flytta bilen från Högbrunnsområdet till hamnområdet i Nyköping. Därifrån kunde jag sedan traska till Ringvägen där jag fann lite ledig yta utanför Kullbergs kontorsvaror. Med liten marginal till godo var jag på plats när kortegen passerade. Att fota studenterna när de står på lastbilsflaken är fantastiskt kul men det är närapå omöjligt att hinna uppfatta alla eventuellt kända ansikten. (Halva gruppen är dessutom vända mot andra sidan av gatan.) Gudskelov fastnade i alla fall Alva och hennes kompisar på bild, det var onekligen huvudmotivet denna gång. Tack även till alla andra studenter som bjöd på mycket och stora känslor framför kameran!



Efter kortegen gäller det att rappa på för att komma hem. En studentmottagning kräver att värdarna är på plats och kan ta emot gäster samt plocka fram mat och dryck. Det tog 30 minuter att åka från hamnen och upp på motorvägen vid Påljungshage, konstant kö hela vägen. Med stigande stressnivåer kom vi hem till Stigtomta och konstaterade att hälften av gästerna var snabbare på plats än vad vi lyckades vara.



Ett par dagar efter studentdagen pustar vi fortfarande ut och återhämtar oss. För fjärde gången har vi navigerat oss igenom detta äventyr och känt glädjen i att se våra fantastiska barn ta klivet från skolvärlden till vuxenlivet.

Lycka till i nästa fas av livet Alva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar