fredag 6 september 2024

Solnedgång vid Pilgrimsbo

Att fotografera kan vara lätt om man söker sig till motiv som är så vackra som Pilgrimsbo och ångbåten Munter. Väljer man dessutom en solnedgång är det ännu enklare att komma hem med bilder som kan anses som publikfriande. Sagt och gjort, jag valde att sparka in denna fotografiskt öppna dörr under torsdagskvällen.





Innevarande vecka bjuder på högsommarvärme och det var ingen större fråga om det var värt att åka till grannbyn Vrena eller inte. Med en marginal på ungefär en timme till solnedgången klev jag ur bilen med kameran runt nacken och kameraryggsäcken på ryggen. Jag alternerade mellan mitt 28 mm-objektiv och mitt 135 mm-objektiv för bilderna du kan se i detta inlägg.





Nu på lördag (7/9 -24) arrangeras Vrenadagen och då kör även Munter kortare turer på Hallbosjön för de som vill uppleva något alldeles speciellt. Jag rekommenderar detta efter att ha testat en sådan tur för några år sedan i samband med Vrenadagen. Det mysiga caféet vid Pilgrimsbo har öppet i helgen samt nästkommande helg innan de stänger för säsongen, kan vara guld värt för den som väntar på nästa avgång.





Jag var inte helt ensam vid Pilgrimsbo utan ett par herrar fanns där med sina fiskespön för att försöka lura upp en eller annan fisk. Undrar hur man får tag på fiskekort för Hallbosjön och Vrenaån? Den sedvanliga flocken gräsänder som brukar finnas i inloppet på vintrarna höll sig dock borta och det är nog inte konstigt eftersom allt vatten är öppet denna del av året.





Solen gick ner i en rasande fart och då försvann också den varmgula lystern i omgivningarna. I och med detta satte jag punkt för mitt besök vid 19.30-tiden och åkte hemåt igen. Ett ganska kort besök till en plats jag besökt med min kamera många gånger förut och som jag räknar med att besöka många gånger till innan jag lämnar in.

4 kommentarer:

  1. Fina vyer och ett härligt sensommarkvällsljus. Jag får numera ofta flashbacks av kvällsljus, och ibland även av en lätt sommarbris. Gissar att det är något som kommer med åren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. För mig är det fina kvällsljuset lättare att fånga än motsvarande ljus på mornarna. Det beror nog mest på att jag är mer kvällsmänniska än morgonmänniska. Njutbara stunder under sommarhalvåret tenderar att bli skjutna i sank av myggor, bromsar, getingar och andra illasinnade insekter.

      Radera
  2. Det är märkligt att man ofta dras till orter som ligger vid vatten. Vrena är annars ingen höjdare, men dina bilder får det nog att vattnas i munnen på stockholmare som trånar efter lantlig idyll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jämfört med Stigtomta är Vrena rena rama vattenlandet, placerad mellan Hallbosjön och Långhalsen. Det gamla industriområdet är väldigt stort men tidens tand kommer att gnaga ner byggnaderna så småningom. Jag är nöjd om jag kan titta på fotboll på Mårtens Vall emellanåt, utnyttja deras motionsspår och regelbundet titta till Pilgrimsbo.

      Radera