torsdag 17 oktober 2024

Höstbesök vid Horsvik

Oktober är en vansklig vädermånad men när den visar sig från sin välvilligaste sidan är solen i kombination med höstfärgerna synnerligen belönande. Tisdagen den 15:e lät jag siktet ställas in på en resa längst kusten upp mot Studsvik. Det normala för mig har hittills varit att svänga höger mot Stendörren men denna gång fortsatte jag till vägs ände där Studsviks brygga ligger. Innan man kommer fram till bryggområdet finns en tämligen nyanlagd parkeringsyta för de som vill besöka naturreservatet Horsvik.

En av flera informationsskyltar vid naturreservatet Horsvik

Jag önskar att någon med koll kan avslöja för mig hur Horsvik ska uttalas. Är det "Hårrsvik" eller kan man verkligen säga "Hors-vik"? Nåväl, platsen är sedan några år tillbaka tillgänglig för allmänheten tack vare kommunens inköp av fastigheten från Studsvik AB. Land möter hav, beteslandskapet glider över i fiske för husbehov.

Kommunen beskriver naturreservatet på sin hemsida som du kommer till HÄR >>>

Gårdshusen vid Horsvik

Båthuset vid Horsvik

För min del blev det ett kortare besök och jag gick runt och utforskade platsen under en dryg timme. Hann även äta ett medtaget äpple under utflykten. Wow, liksom. (Kaffe hade smakat jättegott men därtill var jag uppenbarligen för lat för att ordna innan avresan hemifrån.)



Det blev väldigt många bilder tagna under min runda i området och jag har fixat ett litet bildgalleri med 36 bilder HÄR >>>

Gör gärna ett besök vid Horsvik, jag rekommenderar det och kommer förhoppningsvis att göra fler besök vid naturreservatet.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack! Det blev drygt 70 bildfiler i kameran i samband med utflykten. Som förstagångsbesökare på en plats faller man lätt i fällan att ta "turistbilder" men det fanns många lockande motiv i området.

      Radera