onsdag 18 september 2013

Både sommar och höst

Jag har inte riktigt orkat fota och ta hand om bilder den senaste tiden. Jag kan inte skylla på att jag inte haft tid för det är inte helt sant. Har gått upp till halvtid så eftermiddagarna finns tillgängliga men faktum är att jag är så trött att jag ser stjärnor och tittar i kors när jag kommer hem efter endast 4 timmar på jobbet. Jag ska inte gny över detta (för andra inlägget i rad) utan istället skriva att idag var suget att fota med macro-objektivet så stort så jag inte kunde motstå frestelsen. Det blev visserligen bara en halvtimmesrunda förbi Åsby och Skillra. (Promenaderna har jag inte tullat på en endaste dag, det är fotograferingen som hamnat på efterkälken...)

Utblommad maskros hemma på gräsmattan.

Jag har fotat ganska mycket i helgerna men då har det handlat om fotboll. De gånger jag ser till att få omväxling i form av fotografering av motiv som håller sig stilla blir extra välkomna när sportfotograferingen blir lite för intensiv. Nu har jag och andra fått för sig att jag ska testa att fota ishockey också... Jag som inte ens vill titta på ishockey vare sig på TV eller live... Behöver köpa en hjälm till detta då jag annars riskerar att få en puck i planeten (vilket kanske skulle kunna ställa saker och ting till rätta!)

Ovanligt visset grässtrå.

De senaste dagarna har promenaderna fått ta hänsyn till väderleken. Det var länge sedan. Det har regnat vilket gjort att jag fått skjuta upp genomförandet någon eller några timmar. Dagens mitt-på-dagen-väder var däremot utmärkt och ännu en gång dög det att traska omkring i kortbyxor vilket jag tycker är värt att nämna.

Bärfis-liknande skalbagge på rönnbär.
En liten blomfluga kunde hitta en blomma att sitta på.
Humla på rödklöver.

Som synes av bilderna här ovan är det inte blött, brunt och hösteländigt i alla hörn av vår natur. Ännu. Men det kommer, var så säker. Men vi väntar väl ett tag till innan november-dystra tider är här. Jag konstaterar dock att stararna verkar ha flugit iväg, likaså har tofsviporna försvunnit. Jag trodde att alla svalor gett sig iväg också men igår såg jag några ladusvalor runt Skillra. Tranor kan fortfarande höras vid Hallbosjön och de kringliggande gärdena. Än håller sig några flyttfåglar kvar och samlar sig innan den långa resan söderut.

Rödklöver i utmärkt kondition.

Jag avrundar med ett par höstfärgade bilder. På sätt och vis går jag och många med mig och längtar efter färgexplosionen som hösten bjuder. Allra helst om solen skiner från en djupblå himmel. Vissa trädslag kan ju ge oss de där klarröda, orangea och gula färgerna som är så makalöst häftiga.

Asplöv.
Lönnlöv.

2 kommentarer:

 1. Tjena!
  Tog själv en promenad igår i jakt på hösttecken, men det är en skum årstid just nu med röda lönnlöv å ena sidan, och meteorologisk sommar fortfarande å andra sidan... Skumt...
  På tal om lönnlöv, hockey?
  Nu blev jag nyfiken, syns vi i Rosvalla snart alltså?
  Spännande!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska se till att ordna fram rätt kontaktyta inom ishockeyn så att jag får klartecken att fota och sedan åka och köpa mig en hjälm. Det är nära nu... :-)

   Radera