söndag 8 september 2013

Avslöjad!

Lördagen inleddes med dimma. Det hjälpte liksom inte att gnugga sig i ögonen gång efter gång, dimman var kvar. Länge. För en mindre morgonpigg fotograf var det bara att tacka och ta emot, sätta på sig promenadskorna och rigga vidvinkelobjektivet på kameran.

Frubäcksvägen hemma i Stigtomta

Eftersom klockan var straxt efter 08.30 innan jag kom iväg var jag orolig för att dimman skulle skingras vilken sekund som helst. Frukost, morgontidning och kaffe fick stå tillbaka i min iver att få en omväxlande fotosession. På sätt och vis var det ändå bra för nu tog jag en avsevärt längre promenad än jag annars hade gjort. Helgen i övrigt har mest ägnats år stillasittande fotbollsfotografering och därpå följande redigering och textskrivande.

Kyrkbyn på väg ut ur Stigtomta (eller in beroende på färdriktning!)
Stigtomta kyrka.
Stigtomta kyrka lite från sidan.

Förutom de lite ödesmättade bilderna på kyrkan dominerade en detalj bilderna i kameran när jag kom hem och granskade dem. Den fuktiga luften avslöjade varenda litet spindelnät som fanns ute i naturen. Och det var inte några enstaka! Jag visste inte att det var SÅÅ gott om spindelnät. Stora som små, överallt satt det noggrant utförda små underverk och väntade på att få torka upp.

Spindelnät där byggherren dessutom var hemma.
Nät på den enda lille pinne som fanns vid Stora Ramshults gärde.
Enbuskarna på vägen mot Salinge var bärare av många nät.
Hagen innan Salinge på vänster sida var ganska vältäckt av spindelnät.
En liten tall vid Kavlinge hade också nät på barren.

Jag avrundar med en icke-spindelnäts-bild. Jag vet att det anses ytterst klichéeartat att fota höbalar. Jag gjorde det i alla fall och kommer säkert att göra det fler gånger. Sorry, men den friheten tar jag mig här på min blogg... ;-)

Höbal. Dimma. September.

6 kommentarer:

 1. Häftiga bilder, dimma är ju alltid en fotografs vän. Spindelnätsbilderna blev verkligen häftiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har enligt väderprognoserna varit dimma några gånger de senaste veckorna, men då har man varit tvungen att ge sig ut i gryningen vilket inte lockar mig... I lördags skingrades dimslöjorna först klockan 10. Mer lagom!

   Radera
 2. Härligt med dimma, ger snygga bilder! Gillar kyrkan särskilt mycket, den bilden rakt framifrån är väldigt fin, med ljuset genom dimman där bakom. Och höbalar gör sig så bra på bild, så varför bry sig om det är klichée? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jessica! Jag fortsätter fota höbalar med gott samvete! :-)

   Radera
 3. Vackert!
  Mystifikt!
  Höstigt!

  Då återstår då bara att klämma in lite tid för natur&landskapsbilder mitt i slutspurten av sommaridrotter och inledningen av vinteridrotterna, det blir inte lätt...
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jimmy!

   Förhoppningsvis får vi en fin höst som håller i sig länge. Men ett tu tre så är löven på marken och då är det bara gråtrist och eländigt. Vi får längta till en period med gul/orange/rött och fler dagar med dimma, inte bara för att fotografera utan också för att bara njuta av höstens fördelar :-)

   Radera