fredag 6 september 2013

Jag gick in i skogen...

... för att hämta några fågelbilder. Ut kom jag helt utan en endaste liten pippi-bild. Teleobjektivet var mest ett bojsänke runt halsen som tvingade mig ner mot marken ett par gånger för att fota svampar vilket hade varit lämpligare med macro-objektivet.

Första bilden blev ett spindelnät. Det var så himla fint där det satt 3 meter ovanför marken. Men hur jag än snurrade runt för att hitta en vinkel där nätet kom till sin rätt så blev aldrig bilden optimal. I vissa vinklar syntes inte nätet alls och det duger ju inte som foto. Eller snarare så blir det märkliga och tämligen ointressanta bilder att visa upp. Suddig skog... Men efter att ha snurrat runt som en skitnödig hund bland blåbärsriset en stund fick det bli som nedan.

Svartvitt? Jo, för att få bort fokuset från de grönblänkande eklöven i högerkanten.

Jag gick längst skogsstigarna och njöt av den fina och gröna mossan under tallar och granar. Samtidigt spanade jag efter någon svamp som behagade visa sig där solen kunde nå ner till den. Teleobjektivets ljusbehov för att ta bra bilder utan skakningsoskärpa krävde också ett ISO uppskruvat till minst 800. Återigen hade det naturligtvis varit bättre med macro-objektivet för dagens promenad.

Det blev en svamp på bild till sist!

Innan jag klev ut ur skogen och in i civilisationen hittade jag ett kärrliknande område där marken var täckt av skogsfräken. Några av dem var starkt upplysta av solen och det får bli den avrundande bilden idag. Jag passar på att önska en god helg och ger mig hän åt fotbollsfotografering de närmaste dagarna!

Skogsfräken.

2 kommentarer:

  1. Hösten närmar sig. Jag hittade en rätt så stor flugsvamp häromdagen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grejen är att det varit för torrt även nu på sensommaren för att svamparna ska trivas riktigt bra. Åtminstone här i mina hemtrakter. En och annan svamp hittar man men inte är det något överflöd. Och om det är flugsvampar så är de i alla fall vackra att fota! :-)

      Radera