onsdag 26 september 2018

Ett varv till med reklambilder till Gripen Hockey

När september är kommen ska också bilderna till Gripen Hockey fixas. Det har blivit så pass mycket tradition att jag knappt kan värja mig längre.



Jag kände inför årets fotografering att jag kanske inte riktigt hade några nya och revolutionerande idéer att testa. Det blev bilder i samma stil och stuk som ifjol. Jag vet också hur bilderna från tidigare år har använts och vilken stil som förmedlas i programblad, matchannonser, sociala medier m.m.




När laget gick upp i division 1 inför förra året hände något och många nya spelare värvades in i truppen. Likaså var det till denna säsong som är lagets andra på division 1-nivån. Jag som inte sett en enda träningsmatch eller de inledande seriematcherna i år hade ju egentligen ingen koll på några av spelarna som jag hade framför kameran.

Adam Thim har jag i alla fall koll på!

Vi fotade dessa bilder på isen i Rosvallas stora ishall i måndags kväll. Jag släpade med studioutrustning och kameror till jobbet för att åka direkt därifrån till denna ideella fritidssysselsättning när ordinarie arbetsdag var slut.

Robin Axbom är en återvändare som Nyköpings hockeypublik är glada att åter se i stan

Bilderna i detta blogginlägg är endast några få exempel på vad vi plåtade under en timme. Jag låg på isen (med två badlakan mellan mig och isen för att inte bli genomblöt), vi fotade enskilda porträttbilder, gruppbilder i olika konstellationer m.m. Bilderna i inlägget är inte redigerade på något särskilt sätt eftersom det får hanteras av den som skickligt sätter ihop lagets reklammaterial.

Gilito Garcia

Det är riktigt kul att fota denna typ av bilder men jag får erkänna att det nog var ett år sedan jag hade studioblixtarna framme. Och på så sätt blir jag inte bättre tränad på ljussättning... Sedan är det lite speciellt att behöva hålla till ute på en snorhal och blöt is men det är som det är och jag gillar läget!

2 kommentarer:

  1. Du behöver inte be om ursäkt för uppläggen och de kvalitativa bilderna. Måste kännas inspirerande att få så många uppdrag att föreviga något man verkligen gillar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det förekommer alltid en viss grad av stress när man fotograferar människor. De vill helst inte vara där, typ. Hockeyspelarna har bra tålamod men istiden är inte obegränsad. För mig som fotograf gäller det att inte ha några längre stunder av betänketid eller tekniskt strul. För mig kan det ta tid att ställa in och rikta blixtarna PRECIS som jag vill ha det och det blir istället "det-får-duga"-läge med denna typ av bilder.

      Hur som helst är det riktigt kul att se bilderna komma till användning. :-)

      Radera