söndag 22 februari 2015

Bakslag?

Är det ens möjligt att prata om bakslag för att det kommer mer snö den 22:a februari? Nej, egentligen inte men efter den senaste tidens milda väder känns det som att inte bara jag utan även delar av naturen tagit ett ordentligt sikte mot våren.

Stigtomta Kyrka omgiven av ett vintrigt landskap
Stentorp inbäddad i nyvitt

Dagens iakttagelser:
Det var betydligt jobbigare att gå i den nyfallna snön än vad jag trott på förhand. Visserligen slaskade det underifrån men det 5 centimeter tjocka snötäcket var krispigt och kallt på toppen. Även hästen som gått längst min väg tycktes påverkad av underlaget.

Hästens hovar rev upp stora kokor med tydliga märken av skor och broddar

Vårtecknen består inte bara i att talgoxar, blåmesar och andra övervintrare fått luft i lungorna och numera ger ifrån sig en ökande ström av kvitter. En ensam svan kom flygande i nordlig riktning högt över mitt huvud.

En smula optimistiskt av mig att fota en svan med 100 mm-objektiv...

Snödroppen hemma har väckts ur sin dvala. Den står i skydd under en tuija men det innebär också att den i praktiken alltid är i skugga.

Snödroppe hemmavid

I hasselsnåren visar vårens speedkula hasseln att det nu börjar vara dags att göra sina hängen redo för våren.

Hasselns hängen börjar blåsa upp sig
Hasselhängen

Utöver dessa vårtecken slog det mig efter dagens promenad att ungefär 95% av alla som köpt och använder promenadstavar borde låta dem stå kvar hemma. Bättre att röra armarna ordentligt längs sidorna av kroppen än att gå med armarna stelt framför sig och peta lite löjligt med pinnarna i ett ivrigt småklapprande. Hur tänker de? Är vandringsstavarna till för att träna upp handlederna och finmotoriken i händerna ber jag om ursäkt för då har jag missförstått hela grejen.

Träd nedanför prästgården vid Skillra

En delvis solig och skön promenad ersattes de sista kilometrarna av ett mulet blåselände. Det var plötsligt inte alls skönt. Men det är väl så det ska vara, en smula upp och ner med väder, vind, vår och vinter i en salig röra.

Takdropp i söderläge

Dags att göra sig redo för dagens fotbollsträning med tjejerna i Björkvikshallen. Förra söndagen var det torr och fin vägbana men idag kan man nog vänta sig sämre väglag på den något krokiga och smala landsvägen. Vinterdäcken sitter trots allt kvar på bilen vilket känns bra.

Av nattens snöande har is bildats på trädens grenar

Ha en fortsatt fin söndag!

4 kommentarer:

 1. Alltid bra med optimister, jag fotade Kanadagäss med mitt 85-objektiv i höstas! Fin komposition på kyrkan och Stentorp med de vita fälten. Jag har en hassel utanför köksfönstret, kanske dags att ta en närmare titt på hängena. Bonuspoäng för snödroppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De marknära bilderna idag fick fotas med handskarna som knäskydd för att slippa bli helt genomsur om byxknäna. Jag blev nog lite förvånad när jag gick ut att det kommit så pass mycket snö. Det var riktigt jobbigt att promenera i. :-)

   Radera
 2. Svar
  1. And yet almost hot! I believe we had +2 degrees Celsius yesterday. Almost lovely weather :-)

   Radera