fredag 6 februari 2015

Körning till stallet

Jag önskar att jag varit feberfri och frisk idag men så är icke fallet. Förkylningen håller mig fortfarande i sitt grepp även om jag skönjer en viss förbättring sedan igår. Extra tjurigt känns det när solen äntligen tittar fram. Det har varit en fantastiskt fin vinterdag med dagsmeja utanför farstukvisten.

Jag slapp inte undan ett kortare uppdrag idag. Under sena eftermiddagen hade hustrun inte hunnit hem från jobbet och jag fick frågan om jag pallade att köra yngste dottern till hennes tid vid stallet. Lite frisk luft skadar knappast och jag tog en Alvedon innan vi satte oss i bilen för den korta resan till Drögsta (som ligger några kilometer utanför Stigtomta åt Vrena-hållet).


Det här pyttelilla stoet är 18 år gammal och inte mycket större än en schäfer

Jag skulle bara lämna av dottern och hustrun skulle möta upp direkt efter sitt jobb. Nu kom jag inte iväg med bilen direkt eftersom sällskapet med barn och hästar höll sig på den lilla grusvägen som jag skulle köra hem på...Ardennerhovar är enorma

Jag tänkte redan innan vi åkte hemifrån att kameran kunde få följa med så att jag fick ta någon enstaka bild i solskenet. Nu var ju klockan närmare 16 och den låga solen kastade ett gulaktigt sken över vinterlandskapet.


Tjejerna turades om att rida eller åka pulka bakom hästarna


Jag dammade av min gamla 1D Mark III och mitt 135 mm-objektiv. Det var lite snävt med teleobjektivet i vissa situationer men samtidigt gillar jag utsnittet och hur det "samlar ihop" motiven på ett snyggt sätt.
Idag kändes det självklart att låta färgerna vara kvar i bilderna under efterbehandlingen. Den varma tonen av kvällssolen och omgivningens färger mot den vita snön kändes som om det var värt att försöka bevara.
I några få av bilderna har jag valt att klona bort ljusfenomen som uppstått i små fläckar tack vare motljuset. Jag vet inte hur andra gör om dessa mindre önskvärda brytningsdilemman dyker upp i bild. Jag vet att man kan spinna vidare på ljusbrytningsfenomen i vissa bilder men idag kändes det inte som om fläckarna gjorde bilderna någon större tjänst.Godsvagnar på den alltid närvarande TGOJ-banan (i Stigtomta-trakterna)

Slutligen gav sig hästar, föräldrar och barn av bortom den väg jag skulle köra hem på och jag kunde styra kosan hemåt igen. Skönt med lite frisk luft, trots allt. Lika skönt att komma hem och ta av sig alla onödigt tjocka lager med kläder som jag dragit på mig innan jag gav mig ut i den nollgradiga vintern.Nu fortsätter jag fokusera på tillfrisknande från den retliga förkylningen. Det här duger inte...

2 kommentarer:

 1. Två dagar med lite blå himmel. Härligt. Kul att du piggnat på dig. Motljus kan ställa till det ibland. Fint ljus på staketbilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som vanligt när jag blivit förkyld de senaste åren har ni bihålorna fått sig en släng. Vet inte varför. Ska försöka ta mig ut en sväng idag, frisk luft kan inte skada. Tyvärr lägger sig nu molntäcke över oss här i Nyköpingstrakten men det var trevligt att se den gå upp och skina lite på oss även idag.
   Jag har inte lärt mig vilka motljusegenskaper mina olika objektiv har. Vid det här laget borde jag ha bättre koll kan jag tycka. Flare kan uppstå lite här och där Känns det som. :-)

   Radera